Interviu cu scriitorul Piero San Giorgio, invitat în cadrul taberei spirituale yoghine de vacanță de la Costinești

0
1222

 

Vizualizari : 10,889

Scriitorul Piero San Giorgio este născut în Italia, trăiește în Elveția, scrie în franceză și conferențiază mai ales în engleză.

Piero a lucrat timp de 20 de ani în industria IT, în diferite țări din Europa, Africa și Orientul Mijlociu. A renunțat la cariera sa de succes pentru a se dedica scrisului, fiind preocupat să-i ajute pe oameni să se pregătească pentru vremurile dificile care se apropie. Prima sa carte, ”Cum să supraviețuiești tu și cei apropiați prăbușirii economice ce urmează și care este inevitabilă”, apărută în 2011, s-a vândut în Franța în peste 100.000 de exemplare și a fost deja tradusă, până în acest moment, în engleză, italiană, arabă, rusă și română. A mai scris ”Femmes au bord de la crise” (despre condiția femeii în această perioadă de criză iminentă), apărută în 2014, și este co-autor la alte două cărți de succes: ”Străzi barbare – cum să supraviețuiești în oraș”, apărută în 2012, și ”Cum să supraviețuiești tu și cei apropiați evenimentelor nucleare, radiologice, biologice și chimice”, lansată în 2016.

Cele două cărți traduse în limba română – ”Cum să supraviețuiești tu și cei apropiați prăbușirii economice ce urmează și care este inevitabilă” și ”Cum să supraviețuiești tu și cei apropiați evenimentelor nucleare, radiologice, biologice și chimice” – au apărut la Editura Ganesha, iar cea de-a doua a fost lansată în cadrul taberei de la Costinești.

Pe lângă activitatea de scriitor, Piero călătorește în întreaga lume pentru a ține conferințe pe tema foarte actuală a iminenței colapsului economic, financiar și ecologic, dar nu pentru a genera panică, ci pentru a sugera soluții. Dorința sa este să ajute cât mai mulți oameni să devină independenți din punct de vedere economic și să se auto-susțină într-o lume care se confruntă din ce în ce mai mult cu șomajul, cu explozia datoriilor, cu nesiguranța, cu criza resurselor naturale.

Piero a criticat în mod deschis atât tendința excesivă de consum, individualismul și egoismul lumii moderne, cât și pornirile dictatoriale ale celor care conduc astăzi lumea. El afirmă de altfel un adevăr de bun simț pe care îl împărtășesc mulți gânditori și oameni de știință: creșterea economică actuală nu poate să continue nelimitat într-o lume a resurselor limitate.

Piero San Giorgio a susținut trei conferințe în cadrul taberei de la Costinești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.