Vizualizari : 34,239

O emisiune de dezbateri pe teme de actualitate. Primul episod se referă la modul în care presa din România reflectă activitatea şcolii de yoga MISA în această perioadă.

În fiecare an, odată cu reînceperea cursurilor de yoga, presa lansează o serie de emisiuni şi articole care aduc acuzaţii nefondate yoghinilor. De data acesta, subiectul principal al acestor acuzaţii se referă la aşezămintele spirituale.

În cadrul acestei emisiuni veţi putea urmări şi o serie de materiale care reflectă adevărul despre modul de viaţă al yoghinilor din aşezăminte. În contrast, ştirile realizate de Antena 1, fără ca reporterii să vină la faţa locului, se dovedesc a fi complet false.

Purtătorul de cuvânt al şcolii de yoga MISA, Costică Cojocaru, a trimis postului tv Antena 1 o înregistrare pentru difuzarea unui drept la replică. Deşi în mod legal şcoala de yoga ar fi trebuit să beneficieze de un timp de emisie de circa 6 minute, cât au durat ştirile care au afectat imaginea yoghinilor, jurnaliştii antenei au acceptat doar 90 de secunde de replică.

Din acestea, au fost difuzate doar 20 de secunde, care au fost folosite drept pretext pentru a crea o nouă ştire calomnioasă. Primul episod al emisiunii „Cu cărţile pe faţă” îşi propune să spargă zidul de calomnii creat de mass media în ceea ce priveşte subiectul MISA.

Pentru a afla opiniile mai multor yoghini despre acest subiect, citiţi şi:

O mărturie cu adevărat AUTENTICĂ a unui yoghin care a locuit într-un așezământ spiritual (ashram) din România

Opinia unui grup de yoghini mulţumiţi care locuiesc în aşezăminte spirituale

29 COMENTARII

 1. Am sa caut sa mai abordez un aspect si anume – De ce sunt reguli.
  Nici un sistem, indiferent de sistem, nu poate exista fara reguli. In perioada comunista am participat la un curs de istorie din cadrul Facultatii de Petrol si Gaze de la Ploiesti unde am intalnit un veteran de razboi, atunci profesor si ne arata documente cu legi absurde date in timpul razboiului. De exemplu in acea perioada nu aveai voie sa mergi in grupuri mai mari de 3 persoane pe strada. Aparent absurd, dar daca am fi trait atunci sau daca vom gandi putem intelege si de ce.
  Si Scoala de Yoga MISA are reguli si o comunitate de yoghini are reguli. Imi aduc aminte cand am venit prima data intr-o comunitate de yoghini acum 18 ani si ea era foarte mica, atunci nu existau reguli.
  Atunci exista o dorinta aparte de entuziastm, atunci exista o anumita stare profunda de curiozitate si eram foarte fericiti sa ne intalnim cu Gregorian Bivolaru, sa mancam impreuna sa glumim, sa radem sa gasim raspunsuri la nedumeririle noastre. A fost o perioada ce a avut un farmec aparte. Era o intimitate familiara, delicioasa plina de haz dincolo de povestile care apar acum. Noi asa am fost si retraind acele clipe am observat un mecanism oarecum firesc.
  Stiti cand au aparut regulile? Ele au aparut atunci cand oamenii si-au pierdut bunul simt. Regulile au aparut cand oamenii au inceput sa-si manifeste din ce in ce mai mult egoismul.
  Uneori rad in hohote pentru ca imi aduc aminte cum arata casa in care am locuit 6 ani. Avea o poarta ce abia se mai tinea in balamale, si uneori o legam si cu sarma ca pe vremea bunicului. Momentul in care am montat o usa noua la intrare care se si putea incuia cu o cheie a fost ca o mare realizare.
  Va dati seama ca acum acuzatii de genul – erau tinuti cu forta – devin ridicole. Si vantul daca sufla mai tare darama poarta.
  Tot natura umana a dus la reguli. Sistemul cand se mareste are nevoie de reguli pentru ca nu stii la ce poti astepta din partea oamenilor.
  Am citit de curand o stire si care prezenta modul de gandire al unor oameni. O femeie a facut reclamatie la o agentie de turism pentru ca agentia le-a oferit o camera cu pat matrimonial si din cauza acestui fapt ea a ramas insarcinata. Este ridicol nu?
  Evident ca da, dar este trist cand oamenii nu mai vad ridicolul lor personal si usor, usor ei, incep sa ridice pretentii imense. Nimeni nu a obligat pe nimeni sa vina si sa locuiasca intr-o comunitate yoghina. Acum unii dintre indivizii care de la inceput au venit cu tendinte rautacioase au pretentia ca o comunitate de yoghini sa le ofere lor ceea ce ei insusi sunt incapabili sa faca. In astfel de conditii frustrarile personale combinate cu rautatea interioara dau nastere la astfel de manifestari incat sa duci totul in absurd si sa te arunci dincolo de ridicol ( fac referire la minciuna sfruntata cu painea mucegaita ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.