Joi, 21 decembrie 2017, între orele 18:00 – 19:00, transmitem LIVE meditația cu momentul de hiatus al solstițiului de iarnă, al cărui maximum va fi la ora 18:27.

Solstițiul de iarnă – un nou început

de prof. astrolog Zoltan Bartha, Centrul de astrologie Helios

Din punct de vedere astrologic, Solstițiul de iarnă coincide cu intrarea Soarelui în Zodia Capricornului. Perioadele în care Soarele sau o planetă realizează tranziția între două semne zodiacale  poartă denumirea de moment de HIATUS. Aceste intervale de timp de câteva ore sau zile creează în sfera de forță a acelui astru o tendință de echilibrare a energiile masculine (solare) si feminine (lunare). În cazul actual, de trecere a Soarelui din Zodia Săgetătorului în Zodia Capricornului, se realizează un transfer complex al energiilor specifice Semnului zodiacal al Săgetătorului (aspirația de a cunoaște, optimism, sinceritate, spirit de dreptate), către energiile specifice Semnului Zodiacal al Capricornului (perseverență, capacitate de punere perseverentă în practică, constanță, fermitate, spirit organizatoric, valorificare eficientă a timpului). Simbolic, se poate spune că toată cunoașterea acumulată de Săgetător poate fi valorificată cu ușurință de Capricorn.

Solstițiul este o “fereastră spirituală”

Din punct de vedere astronomic, în acest moment noaptea este cea mai lungă, iar ziua cea mai scurtă și, imediat după acest hiatus, ziua începe să crească, iar noaptea să scadă. Nu întâmplător, la câteva zile după acest hiatus sunt Sfintele Sărbători. În tradiția esoterică se afirmă faptul că într-un astfel de moment “de maxim întuneric” – ce semnifică noaptea spirituală – oamenii au primit, în urmă cu două mii de ani, cea mai strălucitoare lumină. Acesta ne revelează situația critică, globală a acelei perioade, ce necesita o transformare radicală (de redresare, echilibrare, transformare a subconștientului colectiv), și în conformitate cu vibrațiile planetare, perioada Solstițiului de iarnă a jucat rolul tainic de “fereastră spirituală” ce prevestea zorii unui nou ciclu al evoluției umanității.

Primim o impulsionare spirituală

Pentru noi, perioada Solstițiului de iarnă, simbolizează un moment de recunoaștere a ceea vrem cu adevărat de la viață. Impulsionarea spirituală de care putem beneficia, ne va ajuta să ne debarasăm de atașamentele trecutului, de prejudecățile și principiile greșite pentru ca astfel să înțelegem că fiecare etapă de transformare spirituală, relațională sau materială necesită să plătim un anume preț. Intrarea Soarelui în Zodia Capricornului ne revelează posibilitatea de a ne organiza viața mult mai bine, de a ne stabili prioritățile cu mai multă ușurință și de a ne focaliza asupra a ceea ce este ESENȚIAL în procesul împlinirii menirii noastre spirituale. Este asemenea unei situații în care trăim la modul foarte conștient momentul prezent percepând provocările vieții cu detașare și o exemplară asumare.

Ne putem valorifica ”talanții”

Tradițiile autentice prezintă acest moment de hiatus solar ca fiind o mare oportunitate spirituală de a ne conștientiza și valorifica potențialitățile (talanții) cu care venim în această lume și astfel de a înțelege în mod corect principiul misterios al valorificării aspirațiilor noastre sufletești. În lumina acestor informații, vom înțelege mult mai bine de ce „pe maestrul îl face exercițiul (practica perseverentă și conștientă)”. Perioada hiatusului solstițial, reprezintă o reală experiență de a înțelege conexiunea tainică cu ghidul nostru spiritual prin intermediul puterii exemplului său. Adeseori, pentru mulți aspiranți, exemplele pe care le oferă ghizii spirituali sunt greu de înțeles și mai greu de urmat și de pus în practică. Din perspectiva acestui moment de hiat, explicația este foarte simpla: ghidul spiritual poate fi urmat doar cu inima, pentru că el se adresează în primul rând sufletului nostru, prin împletirea celor două mari valori ale Semnelor Zodiacale învecinate: adevărul dumnezeiesc și cunoașterea principiilor divine ale Săgetătorului și devoțiunea plină de abnegație și asumarea exemplară a practicii spirituale ce aparțin arhetipului zodiacal al Capricornului.

O nouă șansă pentru a sădi o nouă sămânță

Solstițiul de iarnă ne îndrumă la introspecție, conștientizarea plenară a momentului prezent, centrare în inimă, oprirea fluctuațiilor mentale, renunțarea la tot ceea ce ne este inutil, simplitate și naturalețe, fiind prin excelență o șansă de a sădi în inima noastră o nouă sămânță a aspirației spirituale către Dumnezeu. Asta ne va revela miracolul și magia ghidării spirituale ce ne îndrumă spre a conștientiza pe deplin că întotdeauna un gram de practică valorează cât tone de teorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.