Starea de inspiraţie genială, elevată, dumnezeiească

Marile genii sunt caracterizate întotdeauna de o putere creatoare benefică, extraordinar de intensă, ce se manifestă de fiecare dată, graţie unei misteroase inspiraţii geniale, elevate, dumnezeieşti, de care fiinţa umană respectivă beneficiază chiar şi atunci când nu-şi dă seama de aceasta. În realitate, starea de geniu este, dincolo de aparenţe, o participare enigmatică, inefabilă, la starea de geniu perfect, absolut, a lui Dumnezeu Tatăl, stare inefabilă care se manifestă în veşnicie prin intermediul Atributului Dumnezeiesc al Genialităţii Divine.

O fiinţă umană care manifestă starea de geniu nu este niciodată caracterizată de banalitate. Ea nu imită niciodată pe nimeni altcineva cu excepţia lui Dumnezeu Tatăl, de care ea este inspirată fără încetare, chiar şi atunci când deocamdată nu bănuieşte aceasta. Pentru fiinţele umane geniale, Dumnezeu revarsă în mod tainic în fiinţele lor energia subtilă, sublimă a Genialităţii Dumnezeieşti, atunci când acestea sunt pregătite să o trăiască plenar. Însă, pentru ca rodul acestei inspiraţii geniale, elevate, dumnezeieşti, să apară şi să se manifeste în microcosmosul individual, este necesar ca fiinţa umană să realizeze în prealabil eforturile lăuntrice necesare, care să o apropie şi astfel să o facă aptă de a trăi această stare dumnezeiască de genialitate. Tocmai de aceea, în tradiţia înţelepciunii acestei planete se afirmă că, cităm: „Genialitatea este 99% transpiraţie şi doar 1% inspiraţie genială, elevată, dumnezeiască“, am încheiat citatul. În cazul unei fiinţe umane care este genială şi al cărei geniu este cu totul extraordinar şi rodnic se observă faptul că, în realitate, condiţia sa superioară nu implică niciodată complacerea în vreo stare de pasivitate cvasi-mediumică. Starea de genialitate este o enigmatică dispoziţie elevată a spiritului, prin care Dumnezeu oferă într-un mod tainic inspiraţia Sa dumnezeiească, elevată, genială.

Ideile ce sunt rodul unei inspiraţii geniale, elevate, dumnezeieşti sunt totodată idei profund creatoare şi unice în felul lor şi, tocmai de aceea, ele se dovedesc a fi foarte importante. Rolul acestor idei noi, constructive şi unice, ce ajung să fie revelate în fiinţa individuală ca urmare a unei inspiraţii geniale, elevate, dumnezeieşti, pot avea ulterior un rol cu totul aparte în cadrul progresului umanităţii. La modul general vorbind, se poate spune că manifestarea în fiinţă a unei inspiraţii geniale, elevate, dumnezeieşti face posibilă declanşarea manifestării unei serii de dispoziţii benefice cu totul extraordinare, naturale, eminente benefice, ce-i permit acelei fiinţe umane să creeze şi chiar să manifeste ceva nou, unic şi divin inspirat, tocmai prin intermediul valorificării superioare a unor predispoziţii benefice, care sunt în mod evident creatoare şi cu totul aparte.

Ceea ce caracterizează întotdeauna fiinţele umane care trăiesc în mod plenar starea de inspiraţie genială, elevată, dumnezeiască este faptul că, în tot ceea ce le înconjoară, ele găsesc şi recunosc, aproape fără încetare, prezenţa înnoitoare a lui Dumnezeu. Este de asemenea important să reţinem că inspiraţia genială, elevată, dumnezeiască, ce caracterizează la modul esenţial condiţia existenţială a unei fiinţe umane geniale, face întotdeauna să apară o veritabilă cotitură în istoria ideilor cu totul noi şi unice, ce transformă în mod radical viziunea predominantă, nu numai asupra lumii, ci şi asupra Realităţii în general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.