Corespondenţă specială din Paris 23.03.2016 – un judecător de instrucție va decide în legătură cu extrădarea lui Gregorian Bivolaru

0
731
Vizualizari : 9,374

 

Profesorul de yoga Gregorian Bivolaru a fost arestat la Paris pe 26 februarie 2016, în baza unui mandat de urmărire emis de Europol. Fără acuzațiile inventate în mandat Gregorian Bivolaru nu putea fi desemnat printre cei mai cautați din Europa.

Conform sentinței Înaltei Curți de Casație și Justiție, Gregorian Bivolaru a fost condamnat la 6 ani pentru „raport sexual cu o minoră”. Minoră care, până în ziua de astăzi, susține că a fost obligată să semneze plângerea la adresa d-lui Gregorian Bivolaru și a reclamat pe tot parcursul acestor ani abuzurile la care a fost supusă de către autoritățile române.

În continuare, presa preia știrea, și îl transformă pe Gregorian Bivolaru în dușmanul numărul 1 al poporului. Cum ne dăm seama că ne aflăm in fata unui linșaj mediatic? Minciunile, necunoscute marelui public, sunt propagate până la saturație, cu copy-paste, pe toate canalele. În plus, nimeni nu este dispus să acorde un drept la replică – lucru care ar fi normal într-un stat democrat, membru al Uniunii Europene.

Cazul lui Gregorian Bivolaru este monitorizat de peste 10 ani de mai multe organizații internaționale ale drepturilor omului, cum ar fi: APADOR-Comitetul Helsinki, Amnesty International, Soteria International și Human Rights without frontiers. Ca urmare a sesizărilor lor repetate, cazul Bivolaru poate deveni punctul de plecare al unui scandal la nivelul Uniunii Europene.

Gregorian Bivolaru a primit azil politic din partea statului suedez, care a constatat că în România există riscul de a fi persecutat datorită convingerilor sale religioase. Acest statut de refugiat este susținut de Convenția de la Geneva din 1951. Ca urmare a acestui statut, Gregorian Bivolaru avea dreptul de a circula liber oriunde în Europa, cu excepția României – deci, inclusiv în Franța, fără nicio problemă.

Astfel, mandatul european de arestare și reținerea lui în Franța intră în conflict cu Convenția de la Geneva. Așteptăm, din partea autoritatilor europene și a celor franceze, o clarificare legală în acest caz, pentru a asigura faptul că drepturile omului sunt respectate în mod real pe tot teritoriul Uniunii Europene, inclusiv în România.

Un judecător de instrucție din Paris va decide în legătură cu extrădarea lui Gregorian Bivolaru.

Rămâneţi alături de noi pentru că vom transmite ştiri de ultimă oră de la faţa locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.