Live

9 C
București
joi, aprilie 18, 2024

Curs practic de Yoga Ezoterică Integrală

O combinaţie inteligentă de metode specifice tradiţionale, utilizate în vederea dezvoltării armonioase a fiecărui aspect al fiinţei umane: fizic, emoţional, mental , intelectual şi spiritual

Follow us :

Program:
Lu - Vi: 10:00-18:00

E-mail:
contact@misa.yoga

CURSURI DE YOGA EZOTERICĂ INTEGRALĂ
ȘCOALA DE YOGA MISA

YOGA, un străvechi sistem filosofic și practic

Soluţia înţeleapta propusă de Orient în situaţia angoasei declanşate prin descoperirea temporalităţii şi istoricităţii noastre, modalităţile dătătoare de transcendenţă şi fericire plenară graţie cărora putem exista în această lume fără sa ne lăsăm “acaparaţi”şi “epuizaţi”de timp şi de istorie, implică, mai mult sau mai puţin, cunoaşterea teoretică şi practică a anumitor forme de yoga. Trebuie să subliniem însa că în cazul sistemului Yoga nu este vorba să acceptăm pur şi simplu una dintre soluţiile oferite de Orient. Exersând gradat etapele sistemului Yoga, occidentalul ajunge să cunoască şi să înţeleagă, prin experienţa sa directă, o gândire extraordinar de valoroasă, care a avut un rol de prim ordin în istoria spiritualității universale.

Despre cursurile şcolii de yoga MISA

Cursurile şcolii de yoga MISA sunt organizate pe ani de curs şi încep în fiecare an în luna septembrie. Înscrierile la anul 1 se fac până în luna decembrie, iar prima lună de curs este gratuită. Puteţi urma acest curs în peste 100 de localităţi.
Fiecare lecţie practică este însoţită de predarea unor elemente teoretice cu aplicaţii practice: veţi învăţa despre centrii de forţă, despre alimentaţie, atenţie, legi și principii spirituale etc. Toate elementele predate în cadrul acestui curs urmăresc să vă ofere suficiente informaţii pentru a putea avea o viaţă sănătoasă, armonioasă şi fericită și pentru a vă putea structura acasă un program individual de practică. La sală, exerciţiile se realizează sub îndrumarea unor instructori yoga cu experienţă.

Câteva avantaje ale practicii YOGA

Practica yoga elimină stresul, ne încarcă cu energie, ne oferă un tonus fizic și psihic excelent, ne ajută să ne păstrăm trupul suplu și armonios, ne redă buna dispoziție și optimismul, induce o stare profundă de calm şi pace interioară. De asemenea, ne eliberează de prejudecăţi, inhibiţii şi limitări, ne măreşte atenţia şi concentrarea, ne îmbunătăţeşte capacitatea de a comunica cu ceilalţi și ne amplifică încrederea în sine.
Prin practică, putem ajunge chiar la ameliorarea sau vindecarea unor afecţiuni ale corpului fizic. Dar efectele cele mai importante sunt de natură spirituală: ne deschide calea către înţelepciune și, mai ales, ne deschide fiinţa către o comunicare spirituală autentică cu Universul şi cu Dumnezeu.

Ramuri de YOGA incluse în YOGA EZOTERICĂ INTEGRALĂ

HATHA YOGA

Urmărește echilibrarea polarităţilor fundamentale ale fiinţei, a energiilor solare (+) şi lunare (-), sau cu alte cuvinte a aspectului masculin (Ha, solar, emisiv) cu aspectul feminin (Tha, lunar, receptiv). Implică practica unor posturi corporale tradiționale (asana) cu efecte benefice complexe, controlul şi ritmarea suflurilor prin respiraţie (pranayama), procedee fundamentale de purificare (kriyas), procedee de concentrare mentală (dhyana). Prin stăpânirea perfectă a acestor energii yoghinul se ridică deasupra dualităţii şi poate atinge starea de armonie şi echilibru deplin, realizând astfel unitatea Conştiinţei Supreme.

BHAKTI YOGA

Aceasta este calea iubirii nemărginite şi a dăruirii pline de dragoste faţă de Dumnezeu, faţă de o manifestare divină, faţă de un învăţător spiritual sau chiar faţă de scânteia divină care există în orice fiinţă umană sub forma Sinelui Suprem Nemuritor (ATMAN). Bhakti Yoga, calea devoţiunii, este considerată o cale relativ accesibilă oricui, dar cu precădere oamenilor afectivi, care au o credință fermă și o stare exemplară de dăruire de sine.

LAYA YOGA

Laya Yoga folosește puterea tainică a mantra-elor în vederea transcenderii rapide a tuturor condiţionărilor conştiinţei individuale. Mantra este un cuvânt format dintr-una sau mai multe silabe fără semnificaţie semantică, ce facilitează intrarea în stare de rezonanţă şi fuziunea dintre cel care meditează cu sfere gigantice de energie benefică ce există în Univers. Prin starea de rezonanţă ocultă creată, are loc un transfer de energie şi de informaţie de la câmpul rezonant către rezonator.

KARMA YOGA

Aceasta este calea acţiunii detaşate care face cu putinţa punerea spontană la unison a aspirantului cu energiile divine, infinite. Aici, prin realizarea activităţilor sau îndatoririlor sociale zilnice, fără ataşament sau dorinţa de a ne însuşi rezultatele sau fructele acţiunii, karma yoghinul îşi purifică în mod constant mintea şi îşi accelerează progresul lăuntric. Deoarece toate acțiunile noastre obișnuite pot deveni, prin Karma Yoga, un instrument de evoluție și de desăvârșire spirituală, ea mai este numită și „yoga instantanee a vieții cotidiene” sau „calea comuniunii spontane cu Dumnezeu prin acțiune dezinteresată”.

RAJA YOGA

Aceasta este calea concentrării intense, a meditaţiei profunde şi a controlului deplin al minţii. Literal, Raja Yoga însemană „yoga regală”, cu alte cuvinte este calea yoghină prin excelenţă. Această formă de yoga se bazează pe perfecţionarea morală şi etică şi pe un control complet al simţurilor care gradat duce la o stare de meditaţie prin care mintea poate fi liniştită şi eliberată de turbioanele mentale nedorite.

JNANA YOGA

Aceasta este calea cunoaşterii intelectuale superioare, a înţelepciunii. Ea constă într-o perfectă autocunoaştere (cunoaştere de sine) şi într-o analiză detaşată care conduce gradat la o deplină trezire spirituală. Jnana yoghinul dobândeşte încă din primele faze cunoaşterea Sinelui său Suprem (ATMAN) şi încetează să se mai identifice cu corpul, psihicul, mintea şi egoul. Jnana este opusul ignoranței spirituale (avidya), în cel mai larg sens, care este rădăcina suferinței umane, cauza tuturor iluziilor generatoare de durere.

Vizualizari : 8,535

"YOGA este încetarea fluctuaţiilor conştiinţei individuale"

YOGA SUTRA, Cap I, sutra 2

Ce este Yoga Ezoterică Integrală ?

Acest curs de yoga ezoterică integrală, care se adresează fiinţelor umane cu un nivel mediu de inteligenţă şi înzestrate cu bun simţ, este o combinaţie înțeleaptă de metode specifice diferitelor ramuri tradiţionale de yoga, utilizate în vederea dezvoltării armonioase a fiecărui aspect al fiinţei umane: fizic, emoţional, mental, intelectual şi spiritual. Cursul se adresează tuturor celor care sunt interesați de yoga tradițională, atât pentru efectele ei spirituale și psiho-mentale, cât și pentru a avea o sănătate mai bună, pentru a descoperi un nou mod de viață, sau pentru a avea un aspect fizic mai armonios.

Pentru a se putea bucura de toate beneficiile practicii yoga, omul modern are nevoie de cunoștințe teoretice, de cheile ezoterice care dau eficiență practicii spirituale (care vor fi oferite gradat la acest curs), de răbdare și de... un gram de practică perseverentă.

29

ANI DE EXPERIENȚĂ
ÎN PREDAREA YOGA INTEGRALĂ

Vizualizari : 8,569

Contact

Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut

Biblioteca şi centrul de documentare MISA
Şoseaua Sălaj Nr.2, Bl.126A, parter
Sector 5, Bucureşti

Tel:

Program:

Luni - Vineri: 10:00 - 18:00