18 ianuarie 2017 – Amânare în procesul de la Alba Iulia

Vizualizari : 4,104

Astăzi, 18 ianuarie 2017, a avut loc la Curtea de Apel Alba Iulia apelul față de respingerea cererii de redeschidere a dosarului în care Gregorian Bivolaru a fost condamnat la 6 ani de închisoare. Pe parcursul pledoariilor avocaților a fost observată o lipsă de procedură cu părțile intimate, motiv pentru care s-a dispus acordarea unui nou termen pe 22 februarie. Avocatul Tiberius Bărbăcioru a precizat că „se solicită rejudecarea acestui dosar întrucât dl. Gregorian Bivolaru a avut pe toată durata acestui proces și are și în prezent statul de azilant în Suedia și drept urmare nu a putut participa la judecarea procesului său”.

Gregorian Bivolaru și-a susținut nevinovăția în mod constant pe tot parcursul procesului, dar a fost în imposibilitate juridică de a participa la propriul proces întrucât în baza statutului său de azilant – reconfirmat în 2016 de către statul suedez – i-a fost emis un pașaport cu care putea circula în toată Europa, cu excepția României. Solicitarea expresă de a fi audiat în Suedia prin comisie rogatorie i-a fost inițial acceptată de Înalta Curte de Casație și Justiție, dar ulterior aceeași instanță a decis să nu mai dea curs acestei solicitări.

Referitor la infracțiunea pentru care a fost condamnat, însăși partea vătămată a declarat public în repetate rânduri că lucrurile nu s-au petrecut așa cum a reținut instanța. „Există elemente certe de nevinovăție, dar s-a statuat de către Înalta Curte de Casație și Justiție altceva. Gregorian Bivolaru solicită redeschiderea dosarului pentru ca în mod direct, nemijlocit, să-și expună punctul de vedere în fața instanței. […] Avem legi principial bune, derapajele nu pot fi puse în seama legii, ci a instrumentelor sale de aplicare. […] Chiar dacă a fost linșat de o parte a presei, sperăm ca Gregorian Bivolaru să aibă parte de un proces corect, în prezența sa”, a mai declarat Tiberius Bărbăcioru.

Biroul de Presă MISA
18 ianuarie 2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.