2012 – anul Apocalipsei sau al Salvării? (II)

0
642

Evoluţia omului este evoluţia conştiinţei

Să nu ne imaginăm însă că şi în cazul în care rămânem letargici, complăcându-ne în aceeaşi stare de larvaritate şi inerţie, aceste energii vor provoca în mod obligatoriu îndumnezeirea noastră, transformarea noastră profundă, rapidă şi durabilă. Chiar dacă aceste valuri de energie vor inunda în curând ambianţa planetei Pământ, trebuie să ţinem cont că Dumnezeu ne oferă, dar nu ne obligă să punem şi în traistă.

Impulsionările extraordinare au început deja să apară şi vor fi din ce în ce mai intense în viitorul apropiat, plămădind condiţii planetare cu totul noi, iniţiatice, faţă de care fiinţele umane se vor deschide în mod diferit. Mulţi vor deveni conştienţi, cu mai multă uşurinţă, de misiunea lor sacră, de sensul şi de semnificaţiile existenţei lor în această lume. Omul viitorului va fi determinat să-şi pună într-un mod firsc întrebari fundamentale, reuşind mult mai lesne să-şi descopere menirea.

Se va edifica o nouă viziune globală, care va provoca mutaţii radicale benefice în sfera conştiinţei şi va face să apară o nouă spiritualitate, mult mai bogată, nuanţată cu sensuri multiple, în acord profund cu sensul primordial dumnezeiesc. Criza morală a lumii moderne, la care mulţi oameni asistă cu o bizară şi inconştientă pasivitate este, în mod evident, expresia nivelului scăzut de vibraţie al conştiinţei umane, al rezonanţei oculte care persistă actualmente.

La ora actuală puţini indivizi îşi dau seama că factorul fundamental în trăirea umană îl constituie tocmai calitatea frecvenţei de vibraţie a conştiinţei. Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie de o transformare profundă, esenţială în sfera conştiinţei şi asta va deveni cu uşurinţă posibilă dacă se va structura o ştiinţă a conştiinţei ce trebuie să fie în acord cu întreaga cunoaştere, începând de la tradiţiile spirituale ale lumii antice, traversând toate epocile şi ajungând la acumulările pe care le fac cu putinţă cele mai noi ştiinţe actuale despre om şi Univers.

Este semnificativ că genialul cercetător român Basarab Nicolescu subliniază acest imperativ: „La ora actuală este evident că înţelepţii tuturor timpurilor au înţeles că evoluţia rapidă şi profundă a omului implică evoluţia deplină a conştiinţei sale”.

Uşurinţa comunicării fizice în lumea modernă permite, într-o anumită măsură, accesul la informaţie pentru marea majoritate a lumii, pregătind în felul acesta terenul pentru o înţelegere ceva mai profundă a adevărului despre sine.

În vremurile noastre omul are, mai mult ca niciodată, nevoie de o profundă integrare divină ce trebuie să fie potrivită armoniei dintre el, Dumnezeu şi Univers, dintre el, Dumnezeu şi natură, dintre fiinţele umane de pretutindeni, înlăturând toate obstacolele puse uneori de apartenenţa la o anumită religie, ţară, cultură sau la anumite convingeri.

Cu o oarecare egalitate în faţa şanselor, accesul armonios la anumite resurse, starea lăuntrică de bine şi respectul faţă de semenii noştri, pacea şi armonia dintre oameni vor putea deveni o realitate doar în condiţiile unei mutaţii fundamentale ce trebuie să apară în sfera conştiinţei şi chiar în modul cotidian de gândire. Atunci când analizăm cu atenţie ceea ce se petrece în prezent pe planeta noastră, descoperim că acestea au fost dintotdeauna aspiraţiile esenţiale ale umanităţii, chiar dacă de-a lungul istoriei sale s-a lăsat amagită de multe utopii. Acum multe dintre aceste premise deja plutesc în aer, şi sunt mult comentate, chiar dacă, la prima vedere, par incredibile. Citește tot articolul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.