23 octombrie 2012, martorul cheie al apărării evacuat din sala de judecată datorită unui viciu de procedură creat de judecător!

0
641
Vizualizari : 7,179

Marţi, 23 octombrie 2012 a fost programată începerea administrării probelor în apărarea lui Gregorian Bivolaru, în cadrul dosarului penal 405/85/2005, judecat de ICCJ. Judecătorii şi-au încălcat încă o dată deontologia profesională, refuzând să-l audieze pe martorul cheie, Remus Lomoş, logodnicul Mădălinei Dumitru, una dintre aşa-zisele părţi vătămate în acest proces.

La termenul anterior, pe 9 octombrie, instanţa a încuviinţat martorul şi a dispus citarea lui. Cu toate acestea, el a fost acum dat afară din sală, pe motiv că ar fi fost de faţă la audierea Mădălinei de la un termen trecut. Acea audiere a Mădălinei, ca parte vătămată,reprezintă însă încă un exemplu de încălcare a regulilor procedurale, întrucât ea nu era permisă în faza anterioară admiterii recursului. La termenul din 23 octombrie, au mai fost chestionaţi alţi martori ai acuzării și au fost respinse toate cererile formulate în apărare.

Simultan cu desfășurarea procesului, MISA a organizat un miting de protest împotriva abuzurilor din acest caz.El a marcat începutul campaniei Mișcarea Yoga Rezistă (MYR), referitoare la cei 40 de ani de persecuţii şi abuzuri suferite de practicanţii yoga şi de mentorul lor, Gregorian Bivolaru.

Din momentul în care a început să predea yoga, în anul 1972, Gregorian Bivolaru a intrat în vizorul Securităţii comuniste ca un element periculos, care coresponda cu străinătatea, realizând o „propagandă duşmănoasă împotriva orânduirii sociale din România”.A fost ameninţat, a suferit zeci de percheziţii abuzive şi i-au fost confiscate mii de conspecte şi cărţi din biblioteca personală.

În perioada comunistă, a suferit mai multe condamnări, al căror caracter politic a fost confirmat de Tribunalul Bucureşti, prin sentinţa în Dosarul nr. 48765/3/2010, comunicată public la data de 4 iulie 2011. Cu toate acestea, Gregorian Bivolaru a continuat să-şi desfăşoare activitatea de profesor de yoga în clandestinitate.

După revoluţie, structurile securităţii au fost preluate de noul regim şi şi-au continuat activitatea împotriva luiGregorian Bivolaru, cu toate că noua constituţie ar fi trebuit să-i garanteze libertatea de expresie şi de asociere. Activitatea acestuia de demascare a francmasoneriei şi a structurilor oculte care deţin puterea politică şi financiară a deranjat foarte mult aceste cercuri.

Aşa se explică furibunda campanie mediatică împotriva lui din toţi aceşti ani. Totul a culminat cu „Operaţiunea Christ” pusă la cale, conform stenogramelor publicate în presă, la şedinţa conducerii PSD. Sub coordonarea SRI, Parchetul, Jandarmeria şi Poliţia efectuează zeci de percheziţii abuzive în casele yoghinilor, mii de confiscări ilegale de obiecte şi valori din casele lor, zeci de reţineri şi abuzuri împotriva unor aşa zişi martori. Lui Gregorian Bivolaru i se înscenează trecerea frauduloasă a graniţei României, este arestat şi trimis în judecată pentru alte acuzaţii fabricate.

În prezent, el este azilant politic în Suedia, iar procesele sale se judecă de opt ani, fără ca probele aduse în discuţie sa să devină concludente. Deşi două instanţe, cea de la Sibiu şi cea de la Alba Iulia, l-au achitat, în 12 aprilie 2012 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anulează cele două hotărâri de achitare şi reia de la zero tot procesul lui Gregorian Bivolaru.

Campania Mişcarea Yoga Rezistă subliniază caracterul abuziv al acuzaţiilor aduse lui Gregorian Bivolaru de-a lungul a 40 de ani, precum şi necesitatea respectării drepturilor sale de cetăţean european.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.