Antena 1 lansează atacuri veninoase la adresa lui Gregorian Bivolaru

2
935

Biroul de Presă MISA solicită acordarea dreptului la replică postului TV Antena 1 în urma difuzării de către acesta în data de 23 iulie 2016 a reportajelor intitulate „Anchetă de proporţii în România, se caută adepţii lui Guru Bivolaru” şi respectiv „Guru Bivolaru a fost adus în țară pentru a executa pedeapsa de șase ani de închisoare”.

Odată cu aducerea în ţară, acum câteva zile, a lui Gregorian Bivolaru, circul linşajului mediatic, plin de ură şi sarcasm la adresa acestuia, a atins un nou apogeu în România. Pe „culmea” acestui apogeu – dacă putem spune aşa – se situează, ca de obicei, televiziunile Antena, patronate de fostul informator al Securităţii, care a prejudiciat cu zeci de milioane de euro statul român, „Felix” Dan Voiculescu.

Deşi condamnarea dictată împotriva lui Gregorian Bivolaru a fost pentru o aşa-zisă „relaţie sexuală cu o minoră”, fondatorul MISA este, de 12 ani, unanim tratat de către autorităţile române şi mass-media ca fiind „inamicul public nr.1”. Se poate observa ridicolul acestei situaţii nu doar prin comparaţie cu muşamalizarea a nenumărate tunuri infracţionale ce au devastat România, dar şi prin aceea că până şi Mădălina Dumitru, singura aşa-zisă „victimă dovedită” a lui Gregorian Bivolaru, spune că acesta este nevinovat şi că întregul proces în urma căruia el a fost condamnat a fost o abjectă înscenare.

Biroul de Presă MISA sesizează că cele două reportaje difuzate de Antena 1 abundă efectiv de minciuni răuvoitoare şi distorsionează cu perversitate faptele pe care le aduc în discuţie. Aceasta denotă cu claritate intenţia redacţiei acestei televiziuni de a manipula şi instiga opinia publică împotriva lui Gregorian Bivolaru şi a MISA.

O primă astfel de distorsionare a faptelor pe care o remarcăm este aceea că în niciunul dintre cele două reportaje difuzate de Antena 1 nu se menţionează că Gregorian Bivolaru a avut (şi are şi acum!) statutul de refugiat politic al unei ţări europene, Suedia. Reporterii Antena 1 se prefac că nu ştiu că suedezii au refuzat de trei ori solicitarea României de extrădare a lui Gregorian Bivolaru, iar autorităţile de la Stockholm şi-au exprimat oficial concluzia că fondatorul MISA este supus unor grave abuzuri în România şi că „în ţara sa nu are nicio şansă să beneficieze de un proces corect”. Acordarea din aceste considerente a azilului politic în Suedia lui Gregorian Bivolaru este din plin confirmată şi de decizia recentă a CEDO în cazul MISA. CEDO a evidenţiat caracterul abuziv şi infracţional al aşa-zisei „Operaţiuni CHRIST”  din anul 2004, adică exact acea „cea mai mare acţiune a Poliţiei române de după 1989”, care a declanşat prin intermediul unor descinderi extrem de brutale în casele yoghinilor, întregul tăvălug al atacului autorităţilor şi presei împotriva acestora.

Ignorând cu desăvârşire toate acestea, punctul de vedere difuzat în cele două reportaje este de-a dreptul năucitor: se afirmă că timp de 12 ani Bivolaru ar fi fost un „fugar” şi că s-ar fi „ascuns de autorităţile române”! Reamintim redactorilor Antena 1 că în urmă cu patru ani Gregorian Bivolaru le-a acordat chiar un amplu interviu din locaţia unde se afla în Suedia, locaţie unde, de altfel, a şi primit nenumărate notificări din partea autorităţilor române, cărora le-a răspuns de fiecare dată.

Iată însă că acum Antena 1 şi autorităţile judiciare duc tupeul şi insolenţa şi mai departe şi caută să justifice cei 12 ani în care fondatorul MISA „le-a scăpat din mână” prin aceea că el ar fi fost „ajutat să se ferească de autorităţile române” de către anumiţi „adepţi” din MISA, care ar avea funcţii importante în stat! Această ipoteză fantasmagorică a fost ticluită printr-o altă „ştire” ce a fost reluată zilele acestea, dar care a fost de fapt inventată tot de către redactorii Antena, în luna februarie. Anteniştii speculau atunci în mod aberant că dacă anumite persoane publice au fost fotografiate pe ascuns pe o plajă oarecare, în costum de baie, atunci aceasta ar fi fără doar şi poate o dovadă clară a „promiscuităţii” lor şi a faptului că ar fi „adepte MISA”! În plus, acestei speculaţii bolnave i-a fost adăugată mai de curând o alta, legată de „adeptele MISA”. Noua scorneală spune că Gregorian Bivolaru ar fi făcut în timpul procesului din Franţa, în faţa instanţei, declaraţia că dacă ar fi adus în ţară, atunci ar avea de suferit mai multe „adepte” ale sale, care ar avea „funcţii publice de înaltă demnitate”.

Biroul de Presă MISA afirmă în mod categoric că Gregorian Bivolaru nu a făcut niciodată o astfel de declaraţie. Cunoaştem foarte bine conţinutul dosarelor în care acesta a fost implicat, avocaţii săi au fost permanent lângă el în timpul proceselor, şi tocmai de aceea suntem siguri 100% că acea aparentă „declaraţie” este un fals grosolan.

De unde provin atunci aceste mizerabile insinuări că Gregorian Bivolaru ar fi dat respectiva declaraţie? Este foarte simplu: este vorba, ca şi în multe alte cazuri de o banală „lucrătură de presă”, menită să manipuleze opinia publică. Pentru a demonstra că acesta este adevărul şi că cei care au lansat în spaţiul public acea informaţie au minţit cu neruşinare, lansăm pe această cale un sui-generis PARIU, PE 10 MILIOANE DE EURO, prin care somăm pe ORICINE are curajul să accepte această provocare, să demonstreze că Gregorian Bivolaru ar fi declarat aşa ceva! Menţionăm că nu dispunem de banii respectivi, dar suntem gata oricând să facem pariul tocmai pentru că suntem absolut siguri că adevărul este de partea noastră. Precizăm de asemenea că în eventualitatea în care cineva se va angaja în acest pariu – pe care fără îndoială că îl va pierde! – vom dona respectivii bani pentru acţiuni caritabile.

Revenind la reportajele difuzate de Antena 1, putem sesiza acum care a fost scopul tuturor acestor minciuni abracadabrante: se anunţă inchizitorial că „structurile Ministerului de Interne” ar fi declanşat o „anchetă de proporţii” în România deoarece „se caută adepţii” lui Gregorian Bivolaru!! Cu alte cuvinte, scopul a fost acela de a crea un PRETEXT pe baza căruia să se înceapă o nouă vânătoare şi hăituire a yoghinilor!

Să remarcăm acum strategia diabolică folosită de binomul autorităţi-presă: mass-media fabrică o serie de zvonuri aberante, autorităţile „se sesizează” de aşa-zisa gravitate a informaţiilor şi declară că iau măsuri, apoi mass-media anunţă cu şi mai multă aplomb „ancheta de proporţii”, care, nu-i aşa, arată opiniei publice … cât de serioasă şi justificată este anchetarea MISA şi a lui Gregorian Bivolaru! Această strategie de tip „suveică”, în care presa şi organele judiciare îşi ridică reciproc „mingea la fileu” a fost sistematic folosită în cazul „diabolizării” yoghinilor. Chiar dacă torentul de acuzaţii, revărsat în felul acesta timp de mai mult de 20 de ani, nu s-a fundamentat niciodată pe vreo probă reală, metoda a funcţionat din plin la public! S-a construit astfel un paravan mediatic de instigare publică împotriva practicanţilor yoga din MISA, paravan în spatele căruia s-a călcat efectiv cu „bocancii” pe drepturile constituţionale ale acestora.

În sprijinul manipulărilor şi instigărilor împotriva yoghinilor, redacţia Antena 1 i-a invitat, ca de obicei, să îşi formuleze părerea pe cei doi denigratori consacraţi, la care se apelează aproape de fiecare dată când se urmăreşte crearea impresiei că s-ar fi consultat „surse din interiorul mişcării”. Este vorba de Cecilia Tiz şi de Mihai Rapcea. Pentru a evalua credibilitatea acestora este suficient să reamintim că Cecilia Tiz a fost condamnată de o instanţă din Germania pentru calomniile pe care le-a răspândit cu înverşunare împotriva MISA, ea recunoscând, de altfel (cu o altă ocazie) că e plătită de SRI pentru „serviciile” sale. În ceea ce îl priveşte pe Mihai Rapcea, reamintim că în urmă cu 10–12 ani el evidenţia cu argumente juridice abuzurile flagrante înfăptuite de autorităţile române împotriva yoghinilor. Prin faptul că el nu mai menţionează în prezent deloc respectivele abuzuri, şi chiar s-a întors împotriva celor pe care înainte îi apăra, el s-a contrazis astfel singur şi totodată şi-a demonstrat făţărnicia. Antena 1 se foloseşte totuşi de aceste două personaje complet compromise, pentru a crea senzaţia că oameni importanţi din MISA, care fuseseră apropiaţi de fondatorul MISA, „au ales să se dezică de el”.

Biroul de Presă MISA remarcă atât în tentativa de inoculare a fricii în practicanţii yoga (prin anunţarea acelei vendete care să îi depisteze pe „adepţii” lui Bivolaru), cât şi în aceste insidioase sugestii că cei „apropiaţi” lui Gregorian Bivolaru ar fi ales „să se dezică de el”, folosirea şireată a stratagemei „dezbină şi stăpâneşte”.

O altă minciună aiuritoare pe care Antena 1 o propagă fără nici cea mai mică jenă sau responsabilitate, este aceea că Gregorian Bivolaru ar fi fost „condamnat de o instanţă din Sibiu pentru orgiile la care le supunea pe copile”. Bineînţeles, pentru redactorii Antena 1 adevărul sau deontologia profesională nu au nici cea mai mică relevanţă. În noianul de minciuni azvârlite cu toptanul, ce telespectator mai sesizează că Bivolaru a fost ACHITAT (adică declarat nevinovat!) la Sibiu şi că el nu a fost niciodată condamnat pentru „orgii” decât în reportajele spălătorilor de creiere de la televizor?

Unul dintre reportajele difuzate de Antena 1 lansează încă o intrigă plină de viclenie. Pe ecran a fost afişat cu majuscule că „Guru Bivolaru suferă de mai multe afecţiuni medicale”. Biroul de Presă MISA subliniază că aceasta este o altă crasă minciună întrucât Gregorian Bivolaru a venit în ţară perfect sănătos! Putem dovedi aceasta cu acte medicale, dat fiind că pe timpul detenţiei sale din Franţa, el a trecut prin nu mai puţin de 16 controale medicale riguroase. Concluzia medicilor francezi, ce este menţionată pe fişele medicale, a fost de fiecare dată aceea că Gregorian Bivolaru era perfect sănătos. Aceasta a constituit, de altfel, o situaţie cu totul inedită, dumnealui fiind singurul deţinut sănătos dintre toţi cei aproximativ 3000 de arestaţi din penitenciarul de la Fressnes. Dincolo de faptul că avem aici încă o dovadă evidentă a eficienţei în practica yoga, dobândită de Gregorian Bivolaru, afirmaţiile false difuzate de Antena 1 indică faptul că este extrem de probabil să existe un plan tenebros de a i se face „ceva” în închisoare fondatorului MISA, pentru a se susţine apoi ca justificare că … „suferea de mai multe afecţiuni medicale”.

Având în vedere cele arătate aici devine evident că prin aceste reportaje se urmăreşte ca mai întâi să-i fie distrusă imaginea lui Gregorian Bivolaru şi apoi se intenţionează chiar anihilarea sa fizică. Ura celor care au comandat din culisele puterii tot acest şir de abuzuri incalificabile la adresa lui Gregorian Bivolaru este, fără îndoială, atât de mare, încât acum este în pericol viaţa acestui om ce poate fi linşat în închisoare.

 

Profesor yoga Nicolae Catrina,
din partea Biroului de Presă MISA
30 iulie 2016

2 COMENTARII

  1. Buna ziua,

    Nu inteleg de ce Domnul Bivolaru nu a dat inca in judecata statul roman si statul francez la CEDO pentru abuzurile pe care le suporta in continuare. Cu siguranta ar castiga orice proces cu ochii inchisi, avand atatea dovezi publicate chiar si pe internet.

    • De unde stii ca nu a dat in judecata la CEDO? Problema e ca asta nu rezoova problema, la CEDO dureaza foarte mult si rezultatul este o recunoastere a abuzurilor si eventual niste despagubiri post factum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.