Câteva sfaturi și recomandări simple care pot contribui din plin la succesul participării noastre la exemplificările spirituale ce vor fi oferite de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru în cadrul acestei tabere

0
1066
de Nicolae Catrina, instructor de yoga


Faptul că un număr foarte mare de yoghini, atât începători, dar și avansați, ce sunt deschiși sufletește și pregătiți, trăiesc stări sublime de conștiință în timpul unor exemplificări spirituale pe care profesorul de yoga Gregorian Bivolaru le susține de la distanță, într-un mod paranormal, este și rămâne o realitate de necontestat. O dovedesc miile de mărturii sincere ale celor care în decursul anilor au fost impulsionați și profund transformați lăuntric de aceste exemplificări. Această înzestrare spirituală rară a ghidului nostru spiritual este caracteristică adepților avansați ai căii Maha Siddha Yoga.

Profesorul de yoga Gregorian Bivolaru afirmă însă constant, cu multă umilință și modestie, că el reușește să realizeze fiecare dintre aceste exemplificări numai cu ajutorul imens care îi vine de la Dumnezeu. El a recunoscut public, de nenumărate ori, că fără acest ajutor pe care Dumnezeu i-l oferă nu ar reuși asemenea performanțe spirituale. Fiecare dintre aceste exemplificări spirituale este, prin urmare, un dar inestimabil pe care Dumnezeu ni-l oferă prin intermediul lui Ghidului nostru spiritual, care este întotdeauna releul prin care ele ne sunt accesibile.

Pe de altă parte, în strânsă legătură cu pregătirea noastră anterioară și cu afinitățile pe care le avem fiecare dintre noi, vom simți într-un mod nuanțat și diferit exemplificările spirituale la care participăm. Acest aspect foarte important, de care oricine își poate da seama dacă participă deschis și plin de bunăvoință la mai multe exemplificări spirituale, dovedește că asemenea experiențe exemplare nu sunt niciodată doar niște banale autosugestii. Dimpotrivă, analizând cu luciditate, descoperim că ele se constituie în veritabile elemente de referință, adevărate repere spirituale pentru cei care sunt deschiși să le experimenteze.  Având în vedere toate aceste aspecte, este foarte important să ne pregătim în prealabil pentru a putea astfel beneficia din plin de efectele spirituale profunde pe care aceste exemplificări spirituale au darul de a le genera în ființa noastră.

Această pregătire este foarte bine să cuprindă următoarele elemente simple, accesibile, dar care vor fi de un imens ajutor dacă vom ține seama de ele.

În primul este important să fim într-o bună formă vitală. Să nu fim obosiți, somnolenți, epuizați etc. De asemenea, se recomandă să nu mâncăm copios chiar înainte de participarea noastră la aceste exemplificări spirituale. Vom urmări, de asemenea, să eliminăm în prealabil  toate sursele de agitație și întrerupere a stării noastre de interiorizare. Spre exemplu să închidem telefonul sau să îl punem pe modul silențios, să avem condiții de liniște etc.

Participarea propriu-zisă la aceste exemplificări implică să ne așezăm fie într-o postură yoga de meditație, pe care o cunoaștem deja, și în care putem rămâne fără nici cel mai mic disconfort întreaga perioadă de timp cât va dura acea exemplificare, fie putem să ne așezăm pe un scaun, dar ne vom menține în permanență coloana dreaptă, iar capul va fi în prelungirea coloanei. Cu excepția exemplificărilor care implică focalizarea noastră asupra unui suport exterior, cum ar fi de exemplu o yantră, vom avea ochii închiși pentru ca atenția să nu ne fie furată de diferitele imagini sau senzații vizuale. În felul acesta puterea noastră de interiorizare va crește considerabil.

Vom urmări, de asemenea, ca în postura în care suntem așezați să ne relaxăm complet întreaga musculatură a trupului, păstrându-ne însă coloana perfect dreaptă. Asta înseamnă să nu ne sprijinim din comoditate, ci să ne păstrăm o exemplară verticalitate a coloanei vertebrale. Acest aspect are un rol important în asigurarea circulației energiilor subtile ce vor fi trezite și dinamizate în cadrul acelei exemplificări spirituale prin cel mai important canal energetic al ființei noastre, numit în yoga Sushumna Nadi, și care la nivel fizic are drept corespondent coloana vertebrală.

Opțional putem să realizăm înainte de exemplificarea propriu-zisă, înainte chiar de consacrarea roadelor acestei exemplificări către Dumnezeu, câteva respirații ample, complete, de voie, care ne vor liniști profund și ne vor genera o stare de echilibru interior. Putem, spre exemplu, să conștientizăm cum odată cu fiecare inspirație ne deschidem și mai mult ființa către aspectele eminamente benefice, armonioase din univers, către diferitele Atribute Dumnezeiești, sau chiar către Dumnezeu Însuși. La expirație vom conștientiza eliminarea eventualelor tensiuni, blocaje lăuntrice, stresuri etc.

După aceasta, vom urmări să ne interiorizăm din ce în ce mai profund. Să ne debarasăm complet de gândurile parazite nenecesare, de toate grijile și de preocupările inutile, devenind astfel din ce în ce mai ancorați în momentul prezent. Vom urmări totodată să ne menținem într-o stare de profundă relaxare, având însă în vedere atât verticalitatea coloanei, cât și o perfectă imobilitate a trupului, pe întreaga durată a acelei exemplificări spirituale. Acest aspect este foarte important pentru calitatea experienței noastre, deoarece starea de imobilitate perfectă a trupului (fără să fie însoțită de tensiuni ori de senzații de disconfort), menținută într-o atitudine perfect relaxată, va induce și va susține imobilitatea conștiinței noastre. În felul acesta capacitatea, calitatea, rafinamentul atenției și al conștientizării noastre vor fi net superioare.

Pe durata exemplificării propriu-zise este foarte important să ne menținem într-o stare de receptivitate elevată și în același timp de detașare. Vom fi cât mai atenți, lucizi și deschiși să percepem ceea ce va fi exemplificat, fără a interveni absolut deloc în acest proces. Să nu ne imaginăm ceea ce va fi. Să nu intervenim cu diferite idei preconcepute, cu speculații, teorii sau cu păreri personale referitoare la starea spirituală ce urmează să ne fie exemplificată. Chiar și atunci când am avut anterior experiențe spirituale care se încadrează în tema exemplificării, să nu pierdem din vedere faptul că experiențele spirituale înalte au o gamă imensă de nuanțe, fațete și afinități elective care se manifestă de fiecare dată  altfel, deschizându-ne noi orizonturi spirituale. De aceea, chiar și într-o astfel de situație, vom rămâne atenți, detașați și elevat receptivi. Procedând în acest mod vom fi capabili să sesizăm și apoi să asimilăm în universul nostru lăuntric întreaga bogăție și complexitate de nuanțe și aspecte multidimensionale, precum și unicitatea inefabilă a trăirilor spirituale ce ne vor fi exemplificate.

În final, după ce exemplificarea propriu-zisă s-a încheiat, vom rămâne câteva minute cu ochii închiși pentru a conștientiza și contempla global toate efectele binefăcătoare, asimilându-le astfel cât mai mult cu putință. În felul acesta le vom putea menține în ființa și în conștiința noastră. În plus, este foarte bine să fim atenți în orele care urmează după exemplificarea spirituală și chiar și în următoarele zile. Este foarte probabil ca în momentele în care suntem destinși, senini, relaxați, să percepem apariția și manifestarea anumitor intuiții spirituale importante sau a unor revelații de natură spirituală metafizică.

Dacă vom ține seama de toate aceste sfaturi și recomandări simple, calitatea și rafinamentul experiențelor pe care le vom trăi atât în timpul, cât și  după aceste exemplificări spirituale vor fi net superioare. Să nu pierdem din vedere faptul că toate aceste exemplificări speciale sunt susținute în mod tainic prin ajutorul neîncetat al bunului Dumnezeu ce se manifestă atunci și își revarsă sprijinul, dar mai ales Omnipotența în și prin universul lăuntric al lui Grieg. Astfel este intermediată, atât pentru noi toți, cât și pentru fiecare în parte, o stare plenară de comuniune cu realitatea corespunzătoare temei evocate în respectivele exemplificări.

Vă dorim tuturor mult succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.