Centrii de forță

0
1408

Vizualizari : 10,804

Cele 7 chakra-e, focare de rezonanţă cu Universul

În limba sanscrită, cuvântul chakra înseamnă roată sau cerc. Tradiţiile spirituale ale lumii arată că fiinţa umană este alcătuită ca un Microcosmos, care reproduce, la scară proprie, întregul Macrocosmos.
Omul este alcătuit după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, aflăm din Biblie. „Ceea ce este jos este precum ceea ce este sus, şi ceea ce este sus este precum ceea ce este jos; altfel este împlinit miracolul Totului.” – spune Hermes Trismegistos, în Tabla de Smarald.

Şi acest tot, care este întregul univers, vibrează în şapte tonalităţi principale, pe care le regăsim şi în microcosmosul fiinţei umane sub forma celor 7 chackre. Atunci când ştim cum să le activăm în mod conştient, ele ne pot pune în rezonanţă cu o infinitate de energii benefice.

Care sunt cele 7 chakre, unde se află ele şi ce atribute au?

1. MULADHARA CHAKRA
Este situată la baza coloanei vertebrale, între anus şi sex (în plan subtil, energetic) şi este sediul energiei fundamentale a fiinţei Kundalini Shakti. Atribute: sursă de viaţă, vitalitate.

2. SWADHISTANA CHAKRA
Este situată deasupra zonei sexului, în plan subtil. Atribute: energie sexuală, sensibilitate, charismă socială.

3. MANIPURA CHAKRA
Este situată imediat sub zona ombilicului, în plan subtil. Atribute: expansiune, voinţă, dinamism.

4. ANAHATA CHAKRA
Este situată în zona plexului cardiac, adică în zona centrală a pieptului, în plan subtil. Atribute: afectivitate, armonie, altruism, iubire.

5. VISHUDDHA CHAKRA
Este situată în zona gâtului, în plan subtil. Atribute: rafinament, intuiţie, elevare, trăiri sublime, revelaţii estetice, inspiraţie.

6. AJNA CHAKRA
Este situată în zona centrală a frunţii, în plan subtil. Atribute: genialitate, putere mentală extraordinară, clarviziune, intuiţie superioară.

7. SAHASRARA
Este situată în zona creştetului, în plan subtil. Atribute: detaşare, legătura cu Adevărul etern, spiritualitate pură, contactul cu Dumnezeu, înţelepciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.