Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut anunță cu un mare regret că Grace Gabriela Ambăruș, Președinta Școlii Spirituale Ezoterice de Yoga Integrală MISA, a părăsit definitiv această lume pământească în data de 14 noiembrie, la vârsta de numai 56 ani.

Pentru noi toți, cei și cele care am cunoscut-o – în universul ei lăuntric complex – Gabriela (Grace) Ambăruș a fost – și va rămâne mereu – un suflet minunat, plin de o mare puritate, candoare, farmec, aspirație spirituală efervescentă, bucurie contaminantă, umor, spontaneitate uimitoare, onestitate, frumusețe, grație. Plecarea acestei ființe excepționale dintre noi este o vădită lipsă atât pentru această Școală Spirituală, cât și pentru întreaga noastră comunitate spirituală care a iubit-o și a admirat-o pentru calitățile ei.

Plecarea ei oarecum prematură din această lume ne-a generat multora dintre noi un imens regret. Rămâne în ființa noastră amintirea zâmbetului ei unic, fermecător, plin de o exemplară bunătate, entuziasmul ei debordant, aspirația ei spirituală intensă, înălțătoare, precum și numeroasele calități morale și spirituale pe care Grace le manifesta din plin. Toate acestea au fost și rămân pentru noi tot atâtea daruri sublime ce clocoteau în sufletul ei minunat, daruri ce vor dăinui pentru totdeauna – prin amintire – în sufletele noastre.

Grace Ambăruș a fost foarte atrasă de spiritualitatea autentică încă din studenție (ea a urmat și a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie București) și, cu mult entuziasm, dar și cu un admirabil curaj, a început să practice yoga (sub îndrumarea profesorului de yoga Gregorian Bivolaru) pe vremea când în România terorii ceaușiste-securiste practica yoga ajunsese să fie interzisă în mod neoficial, iar cei care se mai încumetau să practice yoga erau, la scurt timp după aceea, marginalizați, urmăriți, hăituiți, uneori chiar arestați sau bătuți. Personal, îmi amintesc cu multe detalii semnificative năzuința imensă a Gabrielei pentru spiritualitatea autentică, aspirația ei năvalnică și constantă, ba chiar dezinvoltura cu care continua să participe la ședințele de yoga ce se desfășurau clandestin în acele vremuri sinistre dominate de dictatură și teroare, în grupuri restrânse, în locuințele unora dintre acei îndrăzneți participanți. Mai mult decât atât, aș putea spune că entuziasmul ei debordant în ceea ce privește practica yoga era de natură să neutralizeze complet, acolo unde Grace se afla, condițiile apăsătoare ale acelor vremuri sumbre, ea emulându-i și impulsionându-i, în felul ei uimitor, pe cei din jurul ei cu o excepțională și efervescentă bucurie spirituală, cu gingășia, cu puritatea, cu vivacitatea fermecătoare și frumusețea sufletului ei magnetic. Tocmai de aceea, cei care îi erau apropiați o mai numeau, într-un mod afectuos și tandru, „Dulceață”.

Atunci când, împreună cu sora ei geamănă (Felicite Mihaela Ambăruș), care era și ea la fel de dedicată practicii yoga, au fost amândouă în mod brutal interogate și bătute de anchetatorii fostei Securități, pentru a le determina astfel să semneze declarații incriminatoare la adresa profesorului de yoga Gregorian Bivolaru (declarații mincinoase ce erau, de fapt, scrise de procurorii Securității), atât Grace, cât și Felicite, cu o exemplară verticalitate morală și spirituală, au refuzat categoric aceasta, în ciuda tuturor amenințărilor și a abuzurilor – verbale, psihice și chiar a torturilor – la care au fost atunci supuse.

După anul 1989, Grace și-a continuat cu un gigantic entuziasm practica spirituală și a fost unul dintre membrii fondatori ai Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA). În această ipostază, ea s-a implicat activ, de-a lungul anilor, în foarte multe proiecte inspirate de Dumnezeu și în felurite acțiuni de natură spirituală, devenind un excelent instructor de yoga în cadrul MISA, susținând numeroase conferințe pe teme spirituale, împărtășind unui mare număr de oameni bogata ei experiență yoghină autentică și evidențiindu-se în același timp și ca un veritabil far tainic, plin de integritate, onestitate și responsabilitate. În felul acesta, activitatea ei prodigioasă, exemplară în cadrul acestei Școli Spirituale Ezoterice și numeroasele proiecte de mare anvergură, minunate pe care le-a realizat în această școală au făcut ca Grace Gabriela Ambăruș să fie aleasă în funcția de Președintă a Școlii Spirituale Ezoterice MISA, funcție pe care a deținut-o apoi, fără întrerupere, până la sfârșitul vieții ei în această lume.

Din nefericire, un cancer agresiv a declanșat apoi unele efecte fizice cumplite (în trupul ei plăpând), pe fondul multor cauze subtile fatidice profunde pe care le-a cam tratat cu o inadmisibilă, sinucigașă indiferență și cu o revoltătoare superficialitate, și care au costat-o în final scump, curmându-i astfel mult mai repede viața în lumea pământească, și au răpit-o prematur dintre noi. Cu toate acestea, prezența cea spirituală, cea fermecătoare a lui Grace, prezență unică ce ne-a impresionat într-un mod inefabil pe toți cei și pe toate cele care am cunoscut-o, va rămâne mereu vie, mobilizatoare și pregnantă în sufletele noastre. Această încântătoare și nobilă prezență charismatică a sufletului ei elevat va dăinui în ființele noastre, deoarece acolo unde se manifestă cu putere un suflet frumos rămâne pentru totdeauna un inestimabil colier de clipe inedite pline de grație ce nu pot fi afectate câtuși de puțin de acțiunea distructivă a timpului.

Cu o gigantică vocație de căutător spiritual de elită, cu o extraordinară efervescență lăuntrică și cu o vivacitate spirituală de neuitat, Grace Gabriela Ambăruș va rămâne pentru mulți dintre noi, cei care am cunoscut-o și am iubit-o, un impresionant model moral, uman și mai ales spiritual. Deși s-ar putea spune că AICI și ACUM, în lumea pământească, „cântecul” indescriptibil al vieții ei pline de aspirație a amuțit, ecourile și armoniile subtile ale acestui „cântec” unic vor vibra și reverbera, iar și iar, în inimile noastre atunci când ne vom aduce aminte cu duioșie de ea. Bucuria de a o avea pe Grace printre noi în cadrul UNIVERSULUI FIZIC ne-a fost răpită mult prea devreme, într-un mod fulgerător și brutal. Cu toate acestea, bucuria intensă, pură de a fi avut-o pe Grace mulți ani printre noi nu ne va putea fi furată niciodată.

Bunul Dumnezeu să o odihnească după cum merită în tărâmurile tainice ce există în Împărăția Lui!

Vicepreședinte MISA, Nicolae Catrina

Articol preluat de pe site-ul misa.yoga

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.