Conferinţă: Sânzienele, noaptea în care se deschid cerurile

3
1210
Vizualizari : 14,962

 

Momentul solstiţiului de vară are o strânsă legătură cu ceea ce se numea, pe vremea dacilor, „Sărbătoarea Luminii”, la fel ca şi solstiţiul de iarnă.

Solstiţiul de vară este în legătură cu Sânzienele şi cu naşterea lui Ioan Botezătorul, în timp ce solstiţiul de iarnă este în legătură cu sărbătoarea Crăciunului şi cu naşterea lui Iisus.

Cele două solstiţii sunt perfect complementare şi necesare. Prin intermediul lor, fiinţa umană are acces la taine uimitoare, chiar la tainele creaţiei sale. Iniţiaţii spun că în timpul acestor momente putem percepe, în meditaţie, motivul pentru care ne-am încarnat, ce anume ne-am asumat, care este menirea noastră spirituală în această viaţă.

Conferinţa despre aspectele esoterice legate de sărbătoarea Sânzienelor, este susţinută de Zoltan Bartha, preşedintele Centrului de Cercetări şi Aplicaţii Astrologice HELIOS din Cluj.

 

3 COMENTARII

  1. Apropo de starea de incremenire care se aminteste in aceasta conferinta, legata si de starea de vid beatific la oameni, doresc sa confirm cu uimire ca am sesizat la pasarelele de care am grija- si care sunt perusi galagiosi din fire, in aceste zile (incepand cu alaltaieri) ca sunt foarte cumintele. O stare de cumintenie care mie mi se parea ireala, pana cand am audiat aceasta conferinta si am inteles ca si lumea animala este in rezonanta cu starea de respect fata de Sarbatoarea Luminii. Multumesc si audiez in continuare, caci sunt mult mai multe de aflat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.