Conştientizarea puterii transformatoare tainice a Adevărului Ultim Divin

1
874

Adevărul Ultim Divin deţine în veşnicie o existenţă enigmatică, ce există prin ea însăşi, independent de noi. Rolul nostru, care totodată este una dintre menirile noastre fundamentale, implică să cunoaştem prin revelaţie directă şi nemijlocită Adevărul Ultim Divin. Este, de asemenea, esenţial să ne dăm seama că în afara acestei cunoaşteri prin revelaţie, în propriul nostru univers lăuntric, a Adevărului Ultim Divin, în fiecare dintre noi nu subzistă decât eroarea. Pentru unele fiinţe umane acest aspect este dificil de înţeles la prima vedere, dar dacă analizăm cu atenţie ne putem da seama cu uşurinţă că numai cunoaşterea directă şi nemijlocită, în propriul nostru univers lăuntric, prin revelaţie, a Adevărului Ultim Divin, este singura modalitate care face într-adevăr să înceteze starea de eroare. Abia atunci când în fiinţa noastră începe să se reveleze în mod gradat Adevărul Ultim Divin noi ieşim din starea de eroare, pentru că în fiinţă noastră apare pentru prima oară sclipirea mirifică, esenţială a „luminii eterne a Adevărului Ultim Divin“, care ne conferă accesul la adevărata cunoaştere şi ne permite să înţelegem Realitatea, atât cea lăuntrică, cât şi cea înconjurătoare, din perspectiva tainică a Adevărului Ultim Divin, al lui Dumnezeu Tatăl.

Cunoaşterea Adevărului Ultim Divin în propriul nostru univers lăuntric face să apară o esenţială transformare a viziunii şi a perspectivei asupra Realităţii. În locul viziunii personale şi eronate asupra Realităţii în care ne-am aflat, fără îndoială, până atunci, în fiinţa noastră se instalează şi rămâne apoi pentru totdeauna o nouă şi fundamentală viziune superioară, care aparţine Adevărului Ultim Divin. Cunoaşterea Adevărului Ultim Divin face să apară în noi o fundamentală transformare a viziunii, care înlocuieşte viziunea eronată de dinainte cu o nouă viziune, adevărată, divină, care este lipsită de eroare. Ea ne conferă o tainică putere spirituală transformatoare, a cărei origine este Adevărul Ultim Divin. Este evident că această cunoaştere a Adevărului Ultim Divin în propriul nostru univers lăuntric, despre care a vorbit Iisus, nu numai că ne ajută să ne eliberăm din punct de vedere spiritual ci, totodată, ea ne eliberează de viziunea eronată care exista în noi înainte de revelarea directă şi nemijlocită a Adevărului Ultim Divin în fiinţa noastră. Acesta este secretul fundamental care este încriptat în cuvintele pline de înţelepciune ale lui Iisus: „Cunoaşteţi Adevărul și atunci Adevărul vă va elibera“.

Toţi marii înţelepţi, toţi yoghinii avansaţi şi toţi marii sfinţi care au atins Suprema Realizare Divină au reuşit, într-o anumită etapă a evoluţiei lor spirituale, să-şi reveleze în propriul lor univers lăuntric Adevărul Ultim Divin. Prin revelarea Adevărului Ultim Divin în propria lor fiinţă, ei au reuşit cu adevărat să-l cunoască pe Dumnezeu Tatăl şi totodată au reuşit să-şi transforme viziunea personală, eronată, într-o nouă şi fundamentală viziune divină, eternă şi universal valabilă. Cunoaşterea Adevărului Ultim Divin în propriul univers lăuntric, precum şi conştientizarea puterii spirituale tainice, transformatoare pe care revelarea Adevărului Ultim Divin în propria fiinţă o face cu putină, face să dispară eroarea. Atunci când fiinţa umană cunoaşte Adevărul Ultim Divin, ea încetează să mai existe în eroare. Începutul cunoaşterii Adevărului Ultim Divin în propriul nostru univers lăuntric, prin revelaţie directă şi nemijlocită, marchează, de fapt, începutul sfârşitului stării de eroare în care am trăit până atunci. Iată de ce unii înţelepţi afirmă că: „Orice început este un sfârşit şi orice sfârşit este un nou început“. Cei înţelepţi spun că, de fapt, Adevărul Ultim Divin aparţine sferei gigantice, misterioase a înţelepciunii pure a lui Dumnezeu Tatăl.

Este esenţial să ştim că prin percepţie spirituală esenţială, imediată şi directă putem ajunge la Adevărul Ultim Divin. Atunci când intuiţia superioară, supramentală, este trezită în mod adecvat, ea ne permite să descoperim că Adevărul Ultim Divin este propriul „obiect“ al înţelepciunii veritabile. Adevărul Ultim Divin ne este transmis în conformitate cu ordinea sa şi după natura sa. Însă, este însă esenţial să reţinem că „Numai Adevărul Ultim Divin este acela care face să fie atras în universul nostru lăuntric Adevarul Ultim Divin, care există în Macrocosmos“. În lumina acestor revelaţii, ne putem da seama că pentru aceasta este foarte important să intrăm într-o stare lăuntrică de perfectă disponibilitate şi deschidere faţă de Adevărul Ultim Divin sau, altfel spus, să intrăm într-o stare inefabilă de rezonanţă ocultă® care face ca Adevărul Ultim Divin să fie imediat atras în fiinţa noastră prin intermediul Adevărului Ultim Divin care deja a fost revelat în universul nostru lăuntric, şi care ne conferă astfel o tainică forţă spirituală transformatoare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.