Cum au încălcat drepturile omului autoritățile române în cazul Gregorian Bivolaru

0
637
Vizualizari : 9,925

 

Care au fost principalele încãlcãri ale legii, în special ale drepturilor omului, în cazul domnului Gregorian Bivolaru?

Konrad Swenninger – SOTERIA INTERNATIONAL: Încãlcarea drepturilor omului a început încã de pe vremea regimului Ceaușescu, așa cum a dovedit justiția suedezã, iar în prezent e la fel. Este un caz de refugiat din motive religioase, e vorba în primul rând de libertatea credinței, a gândirii și a conștiinței. Dar, ca în multe asemenea cazuri, au fost violate numeroase drepturi ale omului în aceastã înscenare.

Minora la care se fac nenumãrate referiri în acest caz, Mãdãlina Dumitru, susține cã nu are nicio plângere și cã de fapt e victima procurorilor. De ce nu a fost audiatã în toți acești ani?

KS: Dar a fost audiatã! La Curtea Supremã de Justiție din Suedia. Știu cã la Curtea Supremã de Justiție din România nu i s-a permis sã depunã mãrturie în conformitate cu propria voințã. Ea a fost audiatã la Stockholm, unde judecãtorii au vãzut-o așa cum e, ca o persoanã de încredere. De asemenea, au înțeles cã ea nu a avut relații sexuale cu refugiatul și chiar au criticat autoritãțile române pentru modul în care au gestionat cazul ei. Din câte știu se deruleazã un proces și în Strasbourg referitor la modul în care a fost tratatã de autoritãțile române. Dupã cum s-a precizat în motivarea deciziei suedeze, existã o interacțiune între procurorii români și presã, care a condus la situația cã o parte a acuzațiilor au fost date presei, și așa a devenit ea victimã. A fost victimã deoarece tânãra a fost prezentatã într-o luminã foarte ostilã și negativã în presa tabloidã, care pare sã fie singura presã din România.

Ce puteți spune despre justiția și autoritãțile din România? Ce susțin ei în acest caz, în prezent?

KS: În mod straniu, autoritãțile române… Odatã cu intrarea în Uniunea Europeanã ne așteptam sã se respecte angajamentele luate anterior în cadrul UE, unde se aflã ca refugiat, dupã decizia justiției suedeze. În mod ciudat persecuțiile au continuat, iar mandatul european de arestare emis în 2013 reflectã fãrã nicio îndoialã aceeași persecuție pentru care a primit azil în Suedia în 2006.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.