Doru Bodea – Alchimia interioară, misterul transmutării și sublimării (English version available)

0
1305
Vizualizari : 11,705

For English version: you can select your language from the FLASH PLAYER, on the top right selector. If the language selector does not appear when you move your mouse to the top right corner, we suggest you refresh the page.

Cercetătorii moderni tind să uite că înaintea chimiei a fost alchimia. Având rădăcinile în timpuri imemoriale, când ființele umane trăiau în armonie și unitate cu natura, alchimia reprezintă nu numai sursa tuturor științelor, ci și fundamentul oricărei căi spirituale autentice. Poate mai mult decât alte căi spirituale, Tantra reflectă punctul central al artei alchimice: dobândirea înțelegerii corecte a naturii lăuntrice și realizarea în ființa noastră a Adevărului. Pentru a realiza aceasta, practicanții tantrici au învățat să «unifice aspectele contrare ale naturii», de exemplu unda și materia în cazul luminii. Uneltele principale folosite pentru aceasta sunt cunoscute ca «transmutare și sublimare». Conferinţa prezintă atât aspecte cunoscute, cât și informații noi despre fenomenul de transmutare și sublimare. Seminarul care urmează oferă unele metode simple și practice pentru a putea descoperi și aplica aceste fenomene în viața de zi cu zi.

Dr. Doru Bodea a absolvit Facultatea de Fizică Babeş-Bolyai din Cluj, departamentul de fizică teoretică. A devenit cursant al Şcolii de Yoga MISA în 1991 şi predă Yoga în aceeaşi şcoală din 1995. În prezent este instructor de yoga şi tantra în cadrul Deutsche Akademie für Traditionelles Yoga din Berlin, filiala MISA din Germania.

Aceasta este prima dintr-o serie de conferinţe din programul Congresului Internaţional de Yoga şi Terapii Alternative 2014, ce vor fi publicate în curând pe site-ul nostru. Pentru aceste conferinţe, playerul oferă posibilitatea traducerii în limba engleză, folosind butonul din dreapta sus. Vă dorim vizionare plăcută!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.