Efectul sinergic de grup în atingerea stării de conștiință supramentală

0
770

Acest material prezintă punctul de vedere asupra evoluției spirituale în grup, punct de vedere care se bazează pe participarea și practica într-un grup spiritual care are ca ţel într-o primă etapă o trezire accelerată a sufletului și asimilarea nivelului supramental. Ideile prezentate aici se referă în special la fenomenul sinergiei care se manifestă în activitatea unui grup, dar de asemenea sunt prezentate și etapele evoluției spirituale în grup și de asemenea procesul de transcendere a minţii și atingere a stărilor supramentale.

de  Mihai Ion și Maria Golubnova
instructori yoga, Sankt Petersburg, Rusia

Sinergia

Ce poate să facă un om doar cu mâna stânga sau doar cu mâna dreaptă? Și ce poate el să facă cu ambele mâini?În multe situații aceasta e nu doar de două ori mai mult, ci în mod radical ceva cu totul nou. De exemplu violonistul sau chitaristul, folosind doar mâna stângă, poate să formeze acorduri, dar nu poate să producă sunetul, iar doar cu mâna dreaptă poate doar să producă sunet, dar nu o melodie. Doar acționând corelat cu ambele mâini, muzicianul redă muzica.
Și doar pentru ca să bați un cui sunt necesare două mâini. Muzica nu este doar suma notelor, un tablou nu este doar suma vopselelor folosite. Și aceste exemple pot continua la nesfârșit…Organele noastre de simț (văzul, auzul, gustul, mirosul și pipăitul) funcționează fiecare separat, dar numai când se corelează sinergic redau întreaga informație despre lumea din afară. Și cu atât mai mult când se corelează și cu creierul și puterea lui de înțelegere.
SINERGIA (de la grecescul sinergia – colaborare, cooperare) – este o activitate umană colectivă în urma căreia prin procesul interacțiunii dintre membrii unui grup se creează o relație de grup calitativ nouă și de asemenea un tip calitativ nou de energie. În același timp intensitatea acestei energii este mai mare decât suma energiilor individuale componente.

Citește tot articolul pe YogaEsoteric.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.