Florica Steva – Un om printre oameni ce va rămâne mereu un exemplu luminos în amintirea noastră

3
3497
Vizualizari : 25,674

Versiunea integrală a filmului documentar.

„Doamne, eu nu ştiu care e drumul meu către Tine, dar Tu ştii. Te rog, ajută-mă să-l găsesc.”

Existenţa unei fiinţe umane nu se măsoară în ani, ci în vieţi. Vieţi în care sufletul străbate, din trup în trup, drumul cunoaşterii propriul său sine, scânteia care îl face să fie una cu Dumnezeu. Florica Steva a parcurs această cale până la capăt.

Ea şi-a început drumul căutării de sine în anul 1997, la vârsta de 60 de ani. Puţini sunt cei care se încumetă să se apuce de yoga în toamna vieţii, dar pentru Florica practica nu însemna numai asane, pranayama şi exerciţii de concentrare mentală, ci mai ales comuniunea cu Dumnezeu.

A găsit toate acestea la cursul de yoga din Iaşi – oraşul în care locuia – şi de atunci viaţa ei avea să se schimbe radical. Primea toate tehnicile şi iniţierile cu entuziasmul unui copil, şi le practica plină de zel şi umilinţă. Comunicarea ei cu puterile cosmice şi cu entităţile divine era simplă şi directă. Vorbea cu ele ca şi cum s-ar fi aflat faţă în faţă, şi niciodată nu i-au înşelat aşteptările.

Prin 2004, şi-a întrebat în felul ei inconfundabil îngerul păzitor despre menirea ei din această viaţă. El i-a spus: „Să dai apă oamenilor”. N-a înţeles, aşa că l-a rugat pe ghidul spiritual, pe Grieg, să-i tălmăcească răspunsul îngerului. Şi a aflat: să lase ca prin ea Dumnezeu să dăruiască şi celorlalţi cunoaşterea spirituală, să scrie o carte cu toate aventurile ei spirituale.

Aşa a luat fiinţă în 2006 „Drumul spre divina lumină”, cartea care spune totul despre ea. Mai puţin detaliile omeneşti. Floricăi îi plăcea să păstreze tăcerea în ceea ce priveşte viaţa ei obişnuită. Era mai mereu absorbită de căutarea interioară.

În 2007, îi scria lui Grieg: „Trăiesc din plin starea de fascinaţie şi mister cu care Dumnezeu impregnează întreaga sa creaţie, savurez fascinaţia şi misterul clipei prezente, trăiesc fericită miracolele care mă înconjoară, mă «topesc» în tot şi-l umplu cu mine, mă regăsesc în miliardele de particule mirifice ale LUMINII şi sunt una cu ele, simt că sunt una cu TOTUL, că sunt una cu LUMINA, una cu Inima Divină Supremă. Este ca o uimitoare şi extraordinară explozie a «mea» în TOTUL. Vă rog spuneţi-mi ce este această uluitoare trăire?”.

El i-a răspuns: „ACEASTĂ MIRIFICĂ ŞI ULUITOARE TRĂIRE ESTE STAREA ENIGMATICĂ EXTATICĂ CUNOSCUTĂ DE MARII ÎNŢELEPŢI SUB NUMELE DE BHAVA SAMADHI SAU ALTFEL SPUS EXTAZUL DUMNEZEIESC SUPREM CE ESTE REALIZAT CU OCHII DESCHIŞI, FIIND TRĂIT TOTODATĂ PRINTR-O SUBLIMĂ STARE DE ÎNDUMNEZEIRE, CHIAR ÎN DIMENSIUNEA INTEGRALĂ A TRUPULUI.”

Şi mai întreba: „Sunt pe drumul cel bun?”. „AFLĂ CĂ EŞTI PE DRUMUL CEL EXTRAORDINAR DE BUN CE ESTE REZERVAT CELOR PUŢINI ŞI ALEŞI – i-a răspuns din nou. TREBUIE ÎNSĂ SĂ FII ATENTĂ ŞI LA UNELE ÎNCERCĂRI SPIRITUALE MAJORE CARE VOR APĂREA CEVA MAI TÂRZIU. DACĂ LE VEI TRECE CU BINE, ATUNCI SE VA PRODUCE PENTRU TOTDEAUNA SALTUL FINAL ŞI COMPLET ÎN SUPREMA DESĂVÂRŞIRE. NU UITA, CĂ AŞA CUM IISUS A FOST ÎNCERCAT, NIMENI NU SCAPĂ DE ASTFEL DE EXAMENE CARE ÎL CONFIRMĂ ATUNCI CÂND SUNT TRECUTE CU BINE ŞI ÎL CONSACRĂ PENTRU TOTDEAUNA, FĂCÂNDU-L SĂ NU MAI CADĂ NICIODATĂ DIN ACESTE STĂRI SUPREME. ROAGĂ-TE LA DUMNEZEU SĂ TRECI CU BINE TOATE ACESTE ÎNCERCARI FINALE ŞI NU UITA CĂ CEA MAI IMPORTANTĂ ÎN TOATE ACESTE SITUAŢII VA FI UMILINŢA, IUBIREA FĂRĂ MARGINI, STAREA DE MARTOR PERFECT LUCID ŞI DETAŞAT ŞI CREDINŢA FERMĂ ŞI DE NEZDRUNCINAT ÎN DUMNEZEU .”

Rugăciunea cu care şi-a început calea a dat roade. Ea spunea: „Doamne, eu nu ştiu care e drumul meu către Tine, dar Tu ştii. Te rog, ajută-mă să-l găsesc.”

Existenţa Floricăi Steva este dovada vie că realizarea spirituală este cu uşurinţă posibilă atunci când fiinţa este pregătită şi Dumnezeu o ajută. Însă, aşa cum a spus o dată: „Transformarea spirituală cere un efort uriaş, un curaj mare de tot şi multă forţă”. Ea le-a avut pe toate acestea, şi a ajuns Acasă.

 

3 COMENTARII

  1. Multumim doamnei Florica Steva si Spiritului EI Nemuritor ATMAN. Multumim GrieG pentru ghidare Ei si a noastra! Multumim Dumnezeu!!! Sper ca Florica Steva sa fie in comUniune deplina, totala si Eterna cu Dumnezeu Tatal! Cand urmarim acest film Calea Spirituala devina simpla, accesibila, usoara desprinsa din viata pentru Viata Eterna. Tinerete fara Batranete si Viata fara de moarte devina un ideal usor de atins. Va doresc sanatate, tinerete si un 2013 in comUniune intensa, deplina, totala, permanenta si eterna cu Dumnezeu !!! Fie ca toti discipolii lui GrieG sa atinga ACUM si AICI sau cel tarziu in 2013 starea de Eliberarea Spirituala Suprema!!! Va multumesc prieteni de Cale pentru ca …pur si simplu …Sunteti. Multumesc GrieG pentru ca m-ai ales si ne-ai ales sa fim pe Calea Ta! E o mare Gratie si o mare RECUNOSTINTA …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.