Forumul naţional ONG

4
5521
Vizualizari : 48,449

Pe 9 și 10 decembrie 2013, s-a desfăşurat, la Palatul Parlamentului, cea de-a XIII-a ediţie a Forumului Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România.

În contextul în care societatea civilă își face tot mai mult simțite prezența și forța, pe fondul acutizării crizei socio-economice și al nemulțumirilor acumulate în ultimii ani, organizațiile neguvernamentale românești se reunesc pentru a valida strategii de acțiune comune.

Ediția din acest an își propune să pună în dezbatere teme de anvergură pentru sectorul neguvernamental și să stabilească un cadru strategic de manifestare a ONG-urilor în contextele politic, economic și social.

Pe agenda de lucru a reuniunii se regăsesc atât teme legate de consolidarea și dezvoltarea sectorului neguvernamental în ansamblul său, cât și teme specifice, referitoare la zonele de competență ale ONG-urilor românești, definite în „Carta Albă a Sectorului ONG din România” din 2012.

Participanţii au găsit cadrul adecvat pentru a-şi exprima punctul de vedere, însă în ceea ce priveşte punerea în aplicare a obiectivelor fiecărei organizaţii, trebuie să fie luate în calcul aceleaşi date ale problemei.

Prin punerea în comun a acestor obiective şi prin intensificarea comunicării între ONG-uri, cei care au participat la Forum speră să găsească modalităţi de a se manifesta într-un sistem social plin de hibe şi, dacă este cu putinţă, chiar să le corecteze.

 

4 COMENTARII

 1. Am participat la acest forum si am remarcat ca probleme pe care le evidentia MISA acum 9-10 ani sunt preocupari de moment ale ONG-urilor si devin prioritati de actiune nationale. Cateva exemple:
  -JANDARMII: au intrat cu bocancii in 2004 in casele Yoghinilor, i-au calcat in picioare pe protestatarii din Piata Universitatii care strigau FARA CIANURI LA ROSIA MONTANA, acum ii calca in picioare pe satenii de la Pungesti
  -ANTICOPUPTIE & TRANSPARENTA DECIZIONALA: in 2004 primul minisitru de atunci dadea ordin sa se intre in casele MISA. A fost si Ioan Rus si alti PSD care au infierat MISA cautand sa distraga atentia de la Gabriel Bivolaru, cel care a devalizat BANCOREX, la Gregorian Bivolaru. 2013 …doar cititi ziarele…atac la statul de drept, schimbarea Codului Penal, etc, etc, etc
  -PRESA: MISA are studii pertinente despre cum mass-media a actionat. La acest FORUM nu se mai vorbeste de PRESA ci despre ALTERNATIVE LA PRESA…AICI S-A AJUNS …DIN PACATE …

  IN CONTEXTUL prezentarilor de la Forum, sa stiti ca MISA nu e singulara, exista si alte multe ONG-uri care au suferit din cauza incompetentei, a abuzurilor facute chiar de catre Stat sau a discriminarii. Fiti curajosi, nu sunteti singuri. E nevoie de coagulare, retele, parteneriate…societatea civila si poporul roman trebuie sa actioneze coerent si convergent…Altfel …
  „ISTORIA DIN CARE NU INVATAM SUNTEM NEVOITI S-O RETRAIM”

  EU CRED ca Vom reusi sa transformam Lumea. Eu Sunt OPTIMIST !

 2. Sunt partial de acord. Intr-adevar parca e un blestem ca cei care stiu ce trebuie facut sa prefere sa nu se bage ei in mod direct in „rahatul” existent, iar cei care sunt habarnisti, se baga mereu in fata ca sa „coordoneze” ei, sa isi dea ei importanta. Chiar daca s-ar implica cei care stiu, crezi ca ar avea loc de habarnisti? Crezi ca li s-ar asculta parerea? Totusi, ca yogin, ar trebui sa stii ca nu totul se rezolva, agitandu-te si strigand cat mai tare. Exista si alte cai prin care poti lupta, chiar mai eficiente, chiar fara sa te cunoasca nimeni. Deocamdata prefer sa fiu anonim, deorece simt ca energia pe care o investesc este mult mai eficienta asa si chiar pot sa spun ca am multe confirmari in acest sens. Voi puteti, in continuare sa va pierdeti timpul si energia cu baterea campiilor.

 3. Da, se bat campii, asa este, dar atentie daca vom fi bravi eori de la nivelul tastaturii, din spatele calculatorului, atunci cu siguranta vorbim despre un mare BLA BLA.
  O parte dintre participantii la acest forum au venit cu sufletul deschis si cu o speranta de mai bine. Aici s-au cunoscut si au putut comunica, mai mult sau mai putin democratic. Sunt convins ca, mai devreme sau mai tarziu, mentalitatea romanului se va transforma, pentru ca viata il va impinge de la spate. Atunci cand nu va mai suporta sa fie strivit va avea o reactie. Si cei care astazi se ascund in spatele unui nume fals ar trebui sa inteleaga ca sunt pe un drum gresit. Daca aveti idei promovati-le cu mult curaj, chiar daca uneori este posibil sa gresiti. Greseala face parte dintr-un proces firesc de invatare.

 4. Se bat campii intr-un mod profesionist.
  Niciodata nu va fi bine, sau mai bine, cu acest SISTEM.
  Exista solutii dar trebuie sa avem ochi care sa le vada si urechi care sa le asculte.
  Deocamdata sunt putini cei care le vad, cand vor fi mai multi atunci se va putea face ceva.
  Dar, probabil, mai trebuie lucrat in plan spiritual ca sa se prooduca aceasta schimbare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.