Gregorian Bivolaru a executat deja o parte din pedeapsa la care a fost condamnat abuziv, admite Tribunalul București

4
789
Against blue sky a Justice statue; Shutterstock ID 33202687; PO: aol; Job: production; Client: drone

Gregorian Bivolaru a primit câștig de cauză din partea Tribunalului București. El a solicitat în instanță reducerea perioadei de detenție la care a fost condamnat în mod abuziv cu perioada corespunzătoare zilelor petrecute în arest în Suedia, Franța și România. Astfel, se consideră că Gregorian Bivolaru a executat deja 465 de zile din pedeapsa atribuită pe nedrept, adică mai mult de un an.

Cităm din decizia instanței: „Admite contestaţia la executare formulată de Bivolaru Gregorian. Desfiinţează în parte sentinţa penală nr. 86/23.04/2010 pronunţată de Tribunalul Sibiu. Deduce din pedeapsa închisorii de 6 ani aplicată condamnatului, perioada reţinerii şi arestării preventive din România de la data de 29.03.2004 la data de 01.04.2004, precum şi perioadele în care acesta a fost arestat, în Suedia, din data de 04.04.2005 la data de 21.10.2005 şi perioada arestului din Franţa, din data de 26.02.2016 la data de 22.07.2016 când acesta a fost extrădat în România. Deduce din pedeapsa închisorii aplicată şi perioada executată în România din data de 22.07.2016 la zi”.

4 COMENTARII

  1. A fost de curand mediatizat un caz asemenetor: un politician a fost condamnat la inchisoare dupa ce in prealabil fusese achitat de doua ori. A castigat la CEDO procesul si daune morale, deoarece fusese inchis pe nedrept. Ar trebui incercat mai departe.

  2. De ce nu deschideti proces la CEDO, pt ca acolo puteti prezenta toate dovezile, inclusiv marturia Madalinei, pe care judecatorii romani nici nu se gandesc sa le ia in considerare? Ar fi cazul sa solicite si daune morale pentru toata hartuirea si nedreptatile de pana acum, din ultimii 45 de ani. Ar trebui sa va grabiti, pentru ca in curand vor disparea si CEDO si UE.

  3. De ce nu deschideti proces la CEDO? Acolo pot fi prezentate toate dovezile, incusiv marturia Madalinei, pe care judecatorii romani nici nu vor sa le ia in considerare? Incercati sa va grabiti, ca s-ar putea sa dispara intre timp CEDO si UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.