Iertarea – secretul dezvăluit al vindecării spirituale

0
831
Vizualizari : 12,286

Dacă vrei să transformi lumea, începe cu tine însuţi”. – spune o vorbă înţeleaptă. Dar noi trăim într-o epocă plină de violenţă şi conflicte. Oamenilor le vine mai uşor să se răzbune decât să ierte. Însă lipsa iertării aduce după sine un întreg cortegiu de emoţii negative – mânia, invidia, ranchiuna, amărăciunea – emoţii care transformă trupul într-un depozit de boli.

Hipertensiune arterială, boli digestive, boli ale pielii, cancer. Toate s-ar vindeca imediat dacă oamenii ar învăţa să ierte. Dar care este secretul iertării? L-au descoperit înţelepţii tuturor timpurilor. Iisus ne învăţa să ne iertăm duşmanii şi să îi iubim ca pe noi înşine. Buddha spunea: „Atunci când nu răspunzi unui rău cu alt rău, atunci acel rău a murit în lume”.

A ierta nu e acelaşi lucru cu a fi de acord cu răul pe care l-a făcut cineva. Poţi să faci diferenţa între persoana care a greşit şi greşeala ei. Important este ca în inima ta să nu rămână nicio urmă de resentiment.

Nenumăraţi medici şi terapeuţi îi recunosc valoarea. Şi de fapt, cel care beneficiază cel mai mult de pe urma iertării este chiar cel care reuşeşte să ierte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.