Misterul Eternului Feminin

1
1001

Aspectele oculte fundamentale ale Eternului Feminin manifestat în fiecare femeie sunt descrise într-un faimos tratat tantric secret astfel: „Nesfârşita putere feminină manifestatoare (Maha Shakti) este în realitate manifestatoarea şi susţinătoarea cea misterioasă a întregului Univers. Ea (Maha Shakti) este aceea care a născut din maha yoni-ul său gigantic şi a adus la lumină marele Tot al Universului (Macrocosmosul). Marele Tot al Universului (Macrocosmosul) este de fapt forma cea necesară pe care ea (Maha Shakti) i-a oferit-o la origini.“

Maha Shakti este fără încetare fundamentul şi energia manifestatoare atât a celor trei lumi, cât şi a tuturor tărâmurilor paralele ce există în Universul Astral. Maha Shakti este cea care a creat şi a manifestat cele zece Mari Puteri Cosmice (Dasha Maha Vidya) care prin intermediul ei (al lui Maha Shakti) au devenit în felul acesta o expresie a Voinţei atotputernice a lui Brahman (Dumnezeu Tatăl). Manifestând Voinţa atotputernică a lui Brahman (Dumnezeu Tatăl), Marea Mamă (Maha Shakti) este şi rămâne manifestatoarea nebănuită şi susţinătoarea întregului Univers (Macrocosmosul).  Întregul univers (Macrocosmos) este forma sa (a lui Maha Shakti). Marea Mamă (Maha Shakti) este fundamentul cel tainic al acestei lumi şi al tuturor lumilor. Nicio lume şi niciun univers nu există în absenţa susţinerii sale. În lumea fizică, forma proprie a trupului femeii este o formă perfectă. Orice formă pe care Maha Shakti şi-o asumă, fie masculină (virilă), fie feminină, este în realitate forma sa tainică supremă. În universul fiinţei femeii este mereu prezentă forma cea misterioasă a Totului. În universul trupului fiecărei femei, există în stare dinamizată (trezită) sau latentă tot ceea ce este însufleţit, atât în această lume, cât şi în celelalte lumi tainice care există dincolo de ea.

Pentru acela care o adoră şi care este capabil să o descopere în toată splendoarea ei, nu există bijuterie superioară femeii – cu excepţia Sinelui Suprem Nemuritor Atman. Cu excepţia Sinelui Suprem Nemuritor Atman, nu există condiţie superioară aceleia a femeii. În cazul aceluia care este capabil să o descopere dincolo de aparenţe, cât şi în cazul femeii care îşi dă seama, prin cunoaştere de sine, de aceste înzestrări fabuloase, devine limpede că nu există, nu a existat şi nu va exista niciodată un destin egal cu acela al femeii.  Nu există împărăţie, nu există asceză care să se poată compara cu tot ceea ce poate să ofere universul lăuntric mirific al femeii, care este trezit pe deplin atunci când ea este adorată şi transfigurată aşa cum se cuvine. Cu excepţia Sinelui Suprem Nemuritor Atman nu există, nu a existat şi nu va exista niciodată vreun loc sfânt care ar putea fi comparabil cu universul fiinţei femeii. Oricât am căuta, nu putem descoperi o rugă asemănătoare cu ruga perfect naturală, extatică, pe care femeia o manifestă în mod spontan atunci când ea atinge starea perfectă de orgasm.

Este unanim cunoscut de către bărbaţii iniţiaţi că, atunci când femeile ating stări ample şi profunde de orgasm fără descărcare, ele au în mod spontan tendinţa să-şi focalizeze ferm privirea către zona creştetului, la nivelul centrului esenţial de forţă sahasrara, care după cum ştim face posibilă comuniunea fiinţei umane cu Dumnezeu Tatăl. Nu există, nu a existat şi nu va exista niciodată o modalitate sau un exerciţiu spiritual care să fie asemănător cu ceea ce ne poate oferi atât trupul perfect dinamizat, cât şi universul lăuntric pe deplin trezit al fiinţei femeii. Nu există mantra, nu există tapas care să poată egala mulţimea comorilor pe care ni le dezvăluie universul tainic al fiinţei femeii. Nu există bogăţie, oricât de mare ar fi ea, care să se asemene cu bogăţiile nenumărate pe care le putem descoperi în trupul şi în universul fiinţei femeii. Nu există, nu a existat şi niciodată nu va exista plăcere mai mare, bucurie mai copleşitoare decât aceea pe care o putem descoperi în şi prin trupul şi universul fiinţei femeii.

Acela care o adoră cu nesaţ descoperă cu uşurinţă, până la urmă, cu ajutorul femeii, existenţa cea misterioasă a lui Brahman (Dumnezeu Tatăl), cu care femeia este fără încetare tainic unită, chiar şi atunci când nu bănuieşte aceasta. Fără ajutorul puterii feminine manifestatoare (Shakti), nici măcar zeii nu au nicio forţă, iar în absenţa ei (a lui Shakti) nu pot acţiona.“

Femeia care şi-a trezit starea de Shakti devine, astfel, conştientă că în şi prin fiinţa ei se manifestă acea tainică forţă feminină supremă şi arzătoare, ce face să ţâşnească în jerbe neîncetate scânteile vieţii. În ea, frica de moarte nu mai există. Ea simte adeseori că este acea indescriptibilă substanţă divină ce ţâşneşte în jerbe mirifice de culori, atunci când admiră frumuseţea naturii. Ea simte în mod intuitiv că este, într-un mod indescriptibil, strălucirea fermecătoare a apei. Ea simte că arde în simultaneitate în soare, în lună şi în stele. Forţa încântătoare şi misterioasă a vântului trezeşte ecouri multiple în fiinţa ei. Ea simte, într-un mod inefabil, că există în suflul subtil a tot ceea ce trăieşte. Ea simte că respiră la unison cu iarba, cu florile şi cu copacii. Atunci când admiră apele ce curg întocmai ca nişte fiinţe vii, ea simte în simultaneitate că se revarsă la unison cu ele. Atunci când forţa feminină colosală şi binefăcătoare a Marii Mame (Maha Shakti) se manifestă din plin prin ea, ea simte că se află printre coloanele fundamentale care susţin întregul Pământ… Ea simte că toate aceste fenomene mirifice care o înconjoară trăiesc la unison cu ea, pentru că ea este în ele şi ele sunt în ea. Adeseori, când se află în natură, ea simte că este una cu izvorul secret al vieţii lor. Ea simte că este înţelepciunea lui Dumnezeu. Atunci când se manifestă explozia tunetului ce aparţine Cuvântului creator al tuturor lucrurilor, ea intuieşte că acel sunet creator este ea însăşi. Uneori, ea simte că există, dilatată în imensitate, în toate fiinţele, susţinându-le pentru ca ele să nu moară. Când face dragoste frenetic, ea simte că este viaţa cea misterioasă ce există în tot şi în toate.

Vezi si filmul despre Misterul Eternului Feminin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.