Procesul lui Gregorian Bivolaru se apropie de sfârşit

4
1291
Vizualizari : 14,737

Joi, 6 iunie 2013 a avut loc un nou termen în procesul lui Gregorian Bivolaru, în cadrul dosarului penal 405/85/2005, judecat la ICCJ.

Deşi avocaţii apărării formulaseră o solicitare expresă către completul de judecată pentru ca presa să nu mai aibă acces la dosar, se pare că ea nu a fost luată în considerare. Cu o săptămână înainte de proces, tabloidele publicau deja fragmente „spumoase” din declaraţia de la dosar a „părţii vătămate” Mureşan Agnes Arabela – acum Marques.

Mai mult decât atât, tot cu o săptămână înainte de audiere, Arabela deja dădea interviuri la televiziuni. Şi ce să vezi, după audierea „secretă”, care a durat peste 3 ore, Arabela a ieşit din sala de judecată şi a început să le spună jurnaliştilor, care au aşteptat-o în tot acest timp, aceeaşi poezie.

Aşa numitul „complet negru” nu e deloc înspăimântător pentru Arabela. „Ceea ce o motivează pe această parte vătămată este un considerent exclusiv financiar. Nu este părerea mea ci rezultă chiar din susţinerile ei.” – declară avocatul Norbert Kozma, apropo de faptul că daunele cerute de această parte vătămată se ridică la 5 miliarde de lei.

Tot de la domnia sa aflăm că Arabela a dorit cu frenezie să fie audiată, povestind şi ceea ce nu era întrebată şi accentuând elementele picante. Când a părăsit sala după audiere, salutul ei a fost: „Pupici!”.

Cu totul altfel decât pentru cealaltă parte vătămată, Dumitru Mădălina, care de ani de zile este tratată de acelaşi complet ca o inculpată în proces. Se pare însă că Mădălina este parte vătămată, dar nu a lui Gregorian Bivolaru, ci a justiţiei române care în loc să caute aflarea adevărului, ascultă de ordine politice.

Adresa prin care Mădălina îşi retractează declaraţia, obţinută prin presiune, împotriva lui Gregorian Bivolaru, la mai puţin de 24 de ore după aceasta, nu se află nici până la ora actuală în dosar, deşi există acte care se referă la ea. Ea nu a avut dreptul al un avocat, deşi era parte vătămată.

Avocata actuală a Mădălinei, Adina Solomon, subliniază discrepanţa între comportamentul „completului negru” faţă de partea vătămată Mureşan Agnes Arabela – foarte tolerant şi plin de susţinere, deşi faptele care o privesc s-au prescris de mulţi ani – şi faţă de partea vătămată Dumitru Mădălina – sistematic agresată, înspăimântată, tratată ca o persoană care minte, când de fapt ar trebui să fie apărată!

Jurnaliştii avizi de senzaţional nu au aşteptat nici de data aceasta sfârşitul procesului, pentru a afla o opinie avizată de la avocaţi. După ce i-au luat interviu Arabelei, au plecat în bloc.

Dacă ar fi rămas, ar fi aflat că instanţa română nu a avut răbdare ca partea suedeză să ducă până la capăt comisia rogatorie, pentru ca Gregorian Bivolaru să poată fi audiat, şi a renunţat la procedură, adăugând încă un abuz grosolan pe lista lungă deja.

Ar mai fi aflat, desigur, şi că pentru următorul termen al dosarului, care va avea loc pe 14 iunie, şi despre care judecătorii spun că va fi ultimul, fosta inculpată Farcaşi Mirona va putea fi audiată numai dacă va cere continuarea procesului penal în ceea ce o priveşte.

Legal ar fi însă ca ea să poată da declaraţii în calitate de martor, deoarece acuzaţiile care o privesc au fost prescrise cu ani în urmă, dar judecătorii refuză să consemneze aceasta. Încă un abuz? Ne-am obişnuit, din păcate. Mirona a fost de faţă la evenimente importante, iar declaraţiile sale ar putea avea greutate în proces.

Ca întotdeauna, în paralel cu procesul a avut loc şi mitingul de protest al susţinătorilor liderului MISA, Gregorian Bivolaru. Atât ei, cât şi avocaţii apărării în acest proces, speră că totuşi se va face dreptate.

4 COMENTARII

  1. Pentru tot romanul ar trebuii sa fie un MARE semnal de alarma sa se trezesca asa cum spune si imnul nostru national DESTEAPTATE ROMANE! Revolutia din 1989 a fost doar asa… de forma! am spus si mai spun oricind in orice tara m-as afla si oricine m-ar intreba!!!Toate fortele benefice daca vor fi unite vom reusii!sper din tot sufletul ca asa va fi!Binele va trimfa si cei acuzati in proces vor fi declarati nevinovati!
    Am mare credinta in Dumnezeu si nu cred ca exista alta cale decit ca binele sa trimfe si toti cei constienti, foarte sincer, asa trebuie sa simta cu toata fiinta lor, si nici nu este greu caci de fapt natura noastra este divina avem in noi forta sa mutam muntii din loc trebuie doar sa vrem aceasta!

  2. Sunt convins ca indivizii pe care cu greu ii putem asocia ca apartinatori ai speciei umane, ce alcatuiesc „completul negru” daca ar putea vedea doar o secunda ce-i asteapta dupa ce vor trebui si ei sa muste tarana ca orice muritor de rand, cand li se vor termina zilele pe acest pamant – ar actiona si judeca altfel dar atunci cand vor ajunge unde vor ajunge degeaba vor mai scrasni din dinti si se vor tangui de „durerile la care au lucrat din greu pe pamant sa si le dobandeasca” – va fi prea tarziu pentru ei iar justitia divina va triumfa intotdeauna.

    • in ROMANIA nu se face justitie…e un mare pacat ceea ce fac-ignoranta si inconstienta sun la ele acasa.acesti judecatori care fac aceste mirsavii nu-si dau seama ce-si iau asupra lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.