Procesul lui Gregorian Bivolaru, un nou termen 23.01.2013

4
1083

Vizualizari : 16,377

 

În cadrul şedinței de judecată din 23 ianuarie 2013 au fost audiaţi patru martori, instanța urmărind verificarea adevărului declarațiilor lor până la cele mai mici detalii. A fost încuviinţată comisia rogatorie pentru audierea lui Gregorian Bivolaru în Suedia, acolo unde el a primit azil politic.

Decizia audierii din Suedia, precum și  faptul că instanța a trimis deja întrebările sale pentru cel care urmează a fi audiat au ajuns la cunoștința avocaților cu întârziere, când au avut acces la încheierea de ședință. Aceste aspecte nu au fost discutate în cadrul unei şedinţe publice, cum ar fi fost legal dacă ar fi fost respectat principiul echităţii şi al egalităţii armelor. Abia la termenul din 23 ianuarie avocații au putut să solicite să se trimită și întrebări formulate de ei, pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele sale.

În ceea ce o priveşte pe partea vătămată Mădălina Dumitru, avocata sa, D-na Adina Solomon, este de părere că întrebările au fost puse foarte lacunar şi arată un dezinteres în aflarea realităţii şi în lămurirea cauzei.

Următorul termen de judecată va avea loc pe 26 februarie 2013, la ora 11.00.

 

 

4 COMENTARII

 1. Aceste abuzuri ale completului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, format din
  judecatorii Ionut Matei, Ioana Bogdan si Cristina Rotaru – supranumit „completul negru”, au fost semnalate si in revista “Lumea Justitiei”. Autoarea, Ramona Lica, incheie intr-un mod sugestiv articolul, astfel: “Dupa cum se observa, completul Matei, Rotaru si Bogdan sustine ca vrea sa-i dea ocazia lui Gregorian Bivolaru sa se apere si de aceea i-au casat hotararile anterioare de achitare. Unde ati mai vazut asemenea sarcasm?” Intreg articolul poate fi citit aici: http://www.luju.ro/magistrati/instante/urmeaza-condamnarea-completul-negru-de-la-iccj-format-din-ionut-matei-ioana-bogdan-si-cristina-rotaru-a-casat-hotararea-de-achitare-a-lui-gregorian-bivolaru-si-a-retinut-cauza-spre-judecare-direct-in-recurs-pe-motiv-ca-i-da-sansa-inculpatului-sa-se-apere-?pdf

 2. Cum s-ar putea defini dreptatea?
  „Dreptatea constă în respectul drepturilor fiecăruia”.

  Sentimentul de dreptate există în natură sau este rezultatul unor idei acumulate?
  „Există atât de inerent naturii încât vă revoltaţi la gândul unei nedreptăţi. Progresul moral dezvoltă fără îndoială acest sentiment, dar nu ţi-l dă; Dumnezeu l-a aşezat în inima omului şi de aceea găsiţi adesea la oamenii simpli concepţii mai precise despre dreptate decât la cei ce au o mulţime de cunoştinţe”.

  Multa putere si curaj!

 3. va felicit pt perseverenta si curaj. felicitari si pt acest site. ceea ce citesc si vad aici imi schimba mult parerea in legatura cu ceea ce credeam despre voi. succes in continuare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.