Răspunsuri la chestiuni şi întrebări fierbinţi – actualizat 15 martie 2016

1
794
  • Presa relatează ba că Gregorian Bivolaru avea acte false, ba că s-a declarat cetăţean bulgar, atunci când a fost reţinut. Unele ziare au lansat în continuare şi că ar nega legăturile cu România, cu Yoga şi cu MISA. Care este adevărul?
    Majoritatea jurnaliştilor au lansat încă de la listarea abuzivă a mentorului MISA pe site-ul eumostwanted.eu tot felul de informaţii false şi diversiuni. Ei dovedesc astfel că nu reprezintă câinele de pază al democraţiei ci şobolanul ciumat care acoperă abuzurile autorităţilor. Tehnicile de dezinformare fac parte din războiul psihologic menit să îl înfăţişeze lumii pe Gregorian Bivolaru într-o imagine cât mai denaturată şi să stopeze solidarizarea cu el pentru nedreptăţile care i se fac. Aceste acţiuni subversive dovedesc încă o dată că nu putem avea încredere în „informaţiile” furnizate de presă şi că ele sunt menite doar să provoace valuri în rândul publicului din România şi consternare printre yoghini. Relatările presei sunt confuze şi contradictorii cu privire la actele sale de identitate, iar exagerările evidente, atunci când se afirmă că n-ar recunoaşte că e român, că ar susţine că nu practică Yoga sau că nu are legătură cu MISA. Suntem siguri că adevărul va ieşi în curând la lumina în ciuda manipulărilor extrem de variate la adresa lui Gregorian Bivolaru. S-a apelat în unele cazuri şi la metode imagologice oculte, la metode de propagandă neagră, precum modificarea imaginilor într-un mod grotesc.

Comparaţie între imaginea originală furnizată de Poliţia franceză şi
cea modificată de angajaţii Antena 3 (Antena TV group SA)

propaganda neagra antena 3 si antena 1

 

  • A pomenit Gregorian Bivolaru de internarea sa în 1989 pentru a se eschiva de răspunderea penală, aşa cum menţionează unii ziarişti?
    Este vorba de o altă afirmaţie mincinoasă. Gregorian Bivolaru a menţionat pe tot parcursul procedurilor judiciare din România, Suedia sau Franţa că internarea forţată din anul 1989 la spitalul Poiana Mare a fost un abuz, o metodă de reprimare aplicată de către Securitatea comunistă, fapt atestat de documente din arhiva CNSAS şi confirmat de către o instanţă judecatorească. Eventuala menţionare a internării psihiatrice a fost făcută pentru a arăta persecuţiile la care a fost supus de către statul român încă din vremea regimului ceauşist şi continuarea acestora în regimurile post-comuniste. Astfel autorităţile române au comis încă un abuz atunci când au refuzat în anii ’90 să revoce expertiza psihiatrică realizată la comanda securităţii în anul 1989. Datorită acestui refuz de neînţeles, situaţia juridică a lui Gregorian Bivolaru este marcată acum de un nonsens, de un alt abuz evident, pentru că arestarea şi cercetarea sa penală din anul 2004 s-au făcut fără a fi anulată expertiza din 1989, aşa cum ar fi fost firesc. Cu alte cuvinte, încălcând legislaţia în vigoare, autorităţile judiciare române şi presa sunt cele care perpetuează dubiile lipsite de fundament cu privire la sănătatea psihică a mentorului MISA.

 

  • De ce a fost desemnat Gregorian Bivolaru pe lista „most wanted” a Europei?
    Plasarea lui Gregorian Bivolaru pe această listă este dovada unui abuz incalificabil al poliţiei române. Acuzaţia de sex cu un minor nu se califică pentru ca acesta să fie introdus pe lista celor mai căutaţi din Europa, unde se află indivizi acuzaţi de terorism, omor, trafic de arme şi droguri, trafic de persoane. Pentru ca acest abuz să nu fie evident pentru toată lumea, autoritațile române au falsificat acte oficiale, verdictele unor instanţe de judecată, au ignorat statutul de refugiat politic al mentorului MISA şi au favorizat infractori cu adevărat periculoşi din România (vezi și link)! În acest moment singura sentinţă nefavorabilă lui Gregorian Bivolaru este cea de 6 ani pentru sex cu o minoră, deşi presupusă victimă a negat-o pe tot parcursul procesului, verdict din anul 2013. În alt dosar, în 2015, Gregorian Bivolaru a fost achitat de toate acuzaţiile. Deci Poliţia a prezentat opiniei publice acuzaţii false, unele neexistând în Codul Penal, iar pentru altele a fost achitat. În mod similar, pentru a acoperi abuzurile, presa reia vechi acuzaţii şi „mărturii”, deşi acestea au fost deja demontate de instanţele de judecată!

 

  • Este (era) Gregorian Bivolaru cel mai căutat de pe lista Europol?
    Această nominalizare este pur şi simplu o diversiune. Nu există un asemenea „titlu”. Europol nu a prezentat niciodată o ierarhizare a celor căutaţi. Cu toate acestea, pe 24 februarie, în ziua în care Antena 3 a declanşat o campanie împotriva profesorului de yoga, pe site-ul eumostwanted a fost făcută o setare specială care face ca imaginile celor căutaţi să nu mai fie afişate în totalitate aleator, primele două poziţii din stânga sus fiind ocupate doar de către românii de pe listă (doar pentru adresele de internet din România). Până pe 24 februarie această setare nu a existat. După ce această setare specială a fost făcută, Mihai Gâdea, directorul Antena3, renunţând la toate regulile deontologice şi ale bunului simţ, a lansat pe post sintagma „cel mai căutat din Europa”. Această diversiune este dovada unei colaborări subterane a unor indivizi care nu au ce să caute în presă, cu mafiile din poliţie şi servicii secrete.

 

  • Este MISA o „sectă”, aşa cum anunţă unii aşa-zişi ziarişti?
    Prezenţa acestui termen în presă ne demonstrează existenţa unor elemente ale războiului psihologic aşa cum este el definit şi utilizat de către armate şi servicii secrete. Prin utilizarea unor tehnici insidioase de manipulare în masă, de spălare a creierelor telespectatorilor, se doreşte crearea unei spirale a tăcerii. Astfel, opiniile şi semnalarea abuzurilor de către cei vizaţi de atacul psihologic fie nu mai ajung la public, fie publicului i se provoacă repulsie faţă de victime pentru a nu se solidariza cu ele. În mod normal, presa ar trebui să respecte dreptul la opinie şi libertatea de conştiinţă şi să nu prezinte acuzaţii false fără să ofere posibilitatea de exprimare a opiniilor celor acuzaţi aşa cum se întâmplă în cazul MISA. Prin folosirea cuvântului „sectă”, lipsa opiniilor adverse pare „justificată”. Vezi si: Raportul realizat de sociologii suedezi de la Skop-Research despre MISA si NATHARaportul realizat de expertul suedez Karl Erik Nylund despre MISA şi Gregorian Bivolaru si Lupta anti-secte, varianta modernă a vânătorii de vrăjitoare

1 COMENTARIU

  1. Asistám la o campanie mediadica murdará si discriminatorie în care partea acuzatá,Gregorian Bivolaru,nu are practic dreptul la apárare si la exprimarea propriilor opinii cu privire la caz,aceasta nu se poate numi presá liberá.
    Vreau sá vá semnalez o sittuaţie,aparent nesimnificativá si amuzantá într-un anume mod,pe care am tráit-o.
    În urma acestei campanii de presá murdará,declansatá împotriva profesorului de yoga Gregorian Bivolaru,am postat pe pagina mea de Facebook diverse articole menite sá arate adevárul în acest caz.La un anumit articol am avut un comentariu din partea sorei mele în care îsi exprima nemulţumirea faţá de suportul pe care îl acord acestui caz.I-am replicat apoi cá astfel vrem ca adevárul sá fie cunoscut.Ea,sora mea,a continuat apoi cu o replicá în care má ameninţa cá má scoate din lista sa de prieteni de pe Facebook,ceea ce a si fácut dealtfel,atitudine pe care am considerat-o foarte copiláreascá si în acelasi timp discriminatorie.
    Am avut parte de aceastá atitudine din partea familei la scurt timp dupá ce am început practica yoga,iar convingerile mele despre viaţá,iubire,armonie rezonanţá au fost schimbate în mod pozitiv.
    Sunt încá respins si renegat de tatál meu pentru o gresealá pe care am fácut-o dar care a fost pusá în mod nedrept pe faptull cá practic yoga în cadrul MISA.
    Toatá aceastá atitudine si reacţie discriminatorie a familiei vine numai din partea mass media care manipuleazá în mod oervers informaţiile.Má doare aceastá respingere dar am hotárât sá acord ADEVÁRULUI locul cuvenit.
    Vá mulţumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.