Reportaj din Tabăra de Ayurveda – Întoarcerea în natură

4
1726
Vizualizari : 44,014

În perioada 23-31 iulie 2014 a avut loc în Maramureş Tabăra de Ayurveda, cu tema „Starea de regenerare complexă a fiinţei umane ce rezultă prin trăirea constantă şi profundă a unor stări lăuntrice benefice”.

În traducere, „Ayurveda” înseamnă „ştinţa vieţii”. Chiar dacă este cunoscută ca o ştiinţă a vindecării de origine indiană, ea poate fi pusă în aplicare oriunde, de către oricine.

Participanţii la această tabără au ocazia să cunoască pe viu o mulţime de plante medicinale pe care le studiază teoretic în cadrul cursului de Ayurveda.

Specificul acestei tabere este viaţa în mijlocul naturii – la cort, cu mâncare pregătită la foc, din alimente care pot fi achiziţionate din zonă. În afară de meditaţiile zilnice, au avut loc şedinţe de yoga la unison precum şi plimbări în natură, de recunoaştere a plantelor medicinale.

Tezaurul de plante medicinale al ţării noastre este printre cele mai bogate din Europa, mai ales în această zonă a Maramureşului.

4 COMENTARII

  1. Excelent material. Iar curcubeele de la final sunt sublime. Felicitari.
    Mi-ar place insa sa aflu mai multe despre plantele pe care le-ati gasit, proprietati, daca s-au facut ceva experimente si rezultate.
    Multumesc si succes in continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.