Încă din anul 1995, Asociația Națională a Medicinelor Neconvenționale din România, organizează anual o tabăra de Ayurveda.

Taberele de Ayurveda sunt evenimente spirituale care oferă fiecărui participant prilejul unei profunde transformări în sfera conștiinței.

Participarea într-o Tabără spirituală de Ayurveda este o experienţă memorabilă. Fiecare participant poate descoperi aici unele adevăruri fundamentale despre viaţă, prin studiu intensiv, prin practică spirituală, prin meditaţie, prin cunoaşterea unor plante medicinale valoroase, într-un cadru feeric, natural.

Remediile ayurvedice ne ajută să ne vindecăm într-un mod profund, natural, eliminând cauzele bolilor, înțelegând așadar ce ne-a îmbolnăvit în realitate.

Ce este, în realitate, boala?

Boala, din punct de vedere Ayurvedic, este o modalitate de a trăi defectuos. Confortul, dependența de tehnologie, excesul de a ne suprasolicita sistemul nervos în muncă intelectuală, lipsa de efort fizic, calitatea hranei, calitatea aerului contribuie foarte mult la apariția bolilor.

Ayurveda ne ajută să înțelegem cât mai profund legătura noastră cu natura și totodată ne învață cum să ne echilibrăm, cum să regăsim starea de armonie și echilibru.
Învățăm să fim în echilibru, să fim sănătoși, pentru că în realitate cunoașterea profundă a tipologiilor umane ne ajută să analizăm în timp util semnele fiecărui dezechilibru care poate produce o boală.

Taberele de Ayurveda s-au desfăşurat întotdeauna în locuri pitoreşti, în mijlocul naturii, în regiuni situate relativ departe de marile aglomerări urbane, de regulă în apropierea unui curs de apă, în zone din natură care sunt plăcute şi liniştite, în poieni a căror ambianţă este favorabilă studiului şi meditaţiei.

Ayurveda sau medicina ayurvedică reprezintă sistemul de cunoștințe medicale indiene care provine din textele sacre ale Vedelor și ale cărui principii sunt valorificate în ceea ce astăzi numim terapii alternative.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.