Vizualizari : 6,236

Revelații zguduitoare despre cât de toxice sunt în realitate rețelele de socializare

un documentar de Richard Grannon, SpartanLifeCoach.com

Richard Grannon intenționase inițial să realizeze un documentar care să exploateze posibilele beneficii ale utilizării reduse sau controlate a rețelelor de socializare. Ceea ce a descoperit, însă, a fost cu mult mai sumbru.

Tuturor ni s-a vândut ideea utilizării rețelelor de socializare pentru creșterea conectivității și a incluziunii sociale. Dar dacă scopul rețelelor de socializare a devenit cu totul altul? Dacă acestea sunt folosite în mod deliberat împotriva conectivității și a incluziunii?

Interacțiunea directă, vulnerabilitatea și intimitatea sunt, în realitate, inamicii rețelelor de socializare, în condițiile în care ele consumă foarte mult timp și atenție.

Documentarul explorează toxicitatea ascunsă a rețelelor de socializare. Nu ni se spune să nu le mai accesăm, ci să înțelegem că modul în care algoritmii și inteligența artificială pe care le accesăm, când deschidem smartphone-urile și utilizăm rețelele de socializare, ne afectează și condiționează creierul, sistemul de recompensă bazat pe dopamină, sistemul nervos central și însuși modul în care percepem realitatea.

Alte articole despre cum ne afectează folosirea haotică a rețelelor de socializare:

Atentat la atenție în epoca scamatoriilor digitale – Partea întâi. Mai suntem atenți cu adevărat?

Atentat la atenție în epoca scamatoriilor digitale – Partea a doua. Stimularea adicției

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.