7 iunie 2020
Duminica Sfintei Treimi

Domnule Preşedinte,

În ultimele luni am fost martorii formării a două grupări opuse pe care le-aş numi Biblice: copiii luminii şi copiii întunericului. Copiii luminii constituie partea cea mai vizibilă a umanității, pe când copiii întunericului reprezintă o minoritate absolută. Și totuși, primii fac obiectul unui soi de discriminare care îi plasează într-o situație de inferioritate față de adversarii lor, care dețin adesea poziții strategice în guvern, în politică, în economie și în mass-media. Într-un mod aparent inexplicabil, cei buni sunt ținuți ostatici de cei răi și de cei care îi ajută pe aceştia fie din propriul interes, fie din frică.

Aceste două grupări, care au o natură biblică, urmează separarea clară care există între urmașii Femeii și urmașii Şarpelui. Pe de o parte, există cei care, deși au o mie de defecte și slăbiciuni, sunt motivați de dorința de a face bine, de a fi sinceri, de a crește o familie, de a se angrena în activitate constructivă, de a aduce prosperitate patriei, de a ajuta nevoiașii și, respectând Legea lui Dumnezeu, ajung astfel să merite Împărăția Cerurilor. Pe de altă parte, există cei care se slujesc pe ei înșiși, care nu au niciun principiu moral, care doresc să demoleze familia și națiunea, care exploatează muncitorii pentru a se îmbogăţi nejustificat de mult, care promovează diviziunile și războaiele interne și acumulează putere și bani: pentru ei, iluzia falsă a bunăstării temporare le va aduce într-o bună zi – dacă nu se pocăiesc – soarta teribilă care îi așteaptă, departe de Dumnezeu, în infern.

În societate, domnule Președinte, aceste două realități opuse coexistă ca dușmani eterni, aşa cum Dumnezeu și Satana sunt dușmani eterni. Și se pare că cei care sunt copiii întunericului – pe care îi putem identifica cu ușurință cu statul din umbră, căruia vă opuneți cu înțelepciune și care duce un război înverşunat împotriva voastră în aceste zile – au decis să își dea cărţile pe faţă, ca să zic așa, dezvăluindu-şi acum planurile lor. Par a fi atât de siguri că au deja totul sub control încât au lăsat deoparte acea circumspecție care până acum a ascuns cel puțin parțial adevăratele lor intenții. Investigațiile care sunt deja în curs vor dezvălui adevărata responsabilitate a celor care au gestionat situația de urgență declanşată de virusul Covid, nu numai în domeniul sănătății, ci și în politică, economie și mass-media. Vom constata, probabil, că în această operațiune colosală de inginerie socială există oameni care au decis soarta umanității, arogându-și dreptul la acțiune împotriva voinței cetățenilor și a reprezentanților lor în guvernele națiunilor.

Vom descoperi, de asemenea, că revoltele din aceste zile au fost provocate de cei care, văzând că virusul dispare inevitabil și că alarma socială a pandemiei scade, au fost nevoiți să provoace tulburări civile, deoarece acestea ar fi urmate de represiune care, deși legitimă, ar putea fi condamnată ca o agresiune nejustificată împotriva populației. Aceleași acţiuni au loc și în Europa, într-un sincron perfect. Este foarte clar că folosirea protestelor stradale este esențială pentru scopurile celor care ar dori să vadă ales la viitoarele alegeri prezidențiale pe cineva care întruchipează obiectivele statului din umbră și care exprimă aceste obiective cu credință și convingere. Nu va fi surprinzător dacă, în câteva luni, vom afla din nou că ascunşi în spatele acestor acte de vandalism și violență se află cei care speră să profite în urma dizolvării ordinii sociale, pentru a construi o lume fără libertate: Solve et Coagula, după cum spune zicala masonică.

Deși poate părea deconcertant, aliniamentele opuse pe care le-am descris se regăsesc și în cercurile religioase. Există păstori fideli care au grijă de turma lui Hristos, dar există și mercenari infideli care urmăresc să împrăștie turma și să predea oile lupilor voraci pentru a fi devorate. Nu este surprinzător faptul că acești mercenari sunt aliați ai copiilor întunericului și urăsc copiii luminii: la fel cum există un stat din umbră, există și o biserică din umbră, care își trădează îndatoririle și se îndepărtează de angajamentele sale corespunzătoare în fața lui Dumnezeu. Astfel, cu Vrăjmaşul Invizibil cu care se luptă conducătorii cei buni în domeniul treburilor publice se luptă și păstorii cei buni din sfera ecleziastică. Este o bătălie spirituală, despre care am vorbit în recentul meu Apel, care a fost publicat pe 8 mai.

Pentru prima dată, Statele Unite au în persoana dumneavoastră un Președinte care apără cu curaj dreptul la viață, care nu se rușinează să denunțe persecuția creștinilor din întreaga lume, care vorbește despre Iisus Hristos și despre dreptul cetățenilor la libertatea de cult. Participarea dvs. la Marșul pentru Viață și mai recent proclamarea de către dvs. a lunii aprilie ca Lună Națională pentru Prevenirea Abuzului asupra Copiilor, sunt acțiuni care confirmă de partea cui doriţi să luptați. Și îndrăznesc să cred că amândoi suntem de aceeași parte în această bătălie, deși cu arme diferite.

Din acest motiv, consider că atacul la care ați fost supus după vizita dvs. la Altarul Național al Sfântului Ioan Paul al II-lea face parte din narațiunea mediatică orchestrată care urmărește nu să lupte împotriva rasismului și să aducă ordine socială, ci să agraveze situaţia; nu pentru a aduce dreptate, ci pentru a legitima violența și criminalitatea; nu pentru a servi adevărul, ci pentru a favoriza o facțiune politică. Și este deconcertant că există episcopi – precum cei pe care i-am denunțat recent – care, prin cuvintele lor, dovedesc că sunt aliniați la partea opusă. Aceștia sunt supuși statului din umbră, globalismului, gândirii înregimentate şi Noii Ordini Mondiale pe care o invocă din ce în ce mai des în numele unei frăţii universale care nu are nimic creștin în acest sens, dar care evocă idealurile masonice ale celor care vor să domine lumea alungându-l pe Dumnezeu din tribunale, din școli, din familii și poate chiar din biserici.

Poporul american este matur și a înțeles acum cât de mult mass-media nu vrea să răspândească adevărul, ci caută să-l treacă sub tăcere și să-l denatureze, răspândind minciuna care este utilă scopurilor stăpânilor lor. Cu toate acestea, este important ca cei buni – care sunt majoritatea – să se trezească din slăbiciunea lor și să nu accepte să fie înșelați de o minoritate de oameni necinstiți, cu scopuri ascunse. Este necesar ca binele, copiii luminii să se reunească și să își facă vocea auzită. Ce cale mai eficientă de a face aceasta, domnule președinte, decât prin rugăciune, cerând Domnului să vă protejeze pe dumneavoastră, Statele Unite și toată umanitatea de acest atac uriaş al Dușmanului? În faţa puterii rugăciunii, amăgirile copiilor întunericului se vor prăbuși, comploturile lor vor fi dezvăluite, trădarea lor va fi arătată, puterea lor înspăimântătoare se va sfârși în nimic, va fi adusă la lumină și expusă ca ceea ce este: o înșelăciune infernală.

Domnule președinte, rugăciunea mea este întotdeauna îndreptată către iubita națiune americană, unde am avut privilegiul și onoarea de a fi trimis de Papa Benedict al XVI-lea în calitate de Nunțiu Apostolic. În această oră dramatică și decisivă pentru întreaga umanitate, mă rog pentru dumneavoastră și, de asemenea, pentru toți cei care sunt alături de dumneavoastră în guvernul Statelor Unite. Am încredere că poporul american este unit cu mine și cu dumneavoastră în rugăciunea către Dumnezeu cel Atotputernic.

Uniți împotriva Inamicului Invizibil al întregii umanități, vă binecuvântez pe dumneavoastră și pe Prima Doamnă, iubita națiune americană și pe toți bărbații și femeile de bună credinţă.

Carlo Maria Viganò
Arhiepiscop Titular în Ulpiana
Fost Nunțiu Apostolic pentru Statele Unite ale Americii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.