Singura poveste de adormit copiii în care crede toată lumea

2
1068

They Live MOney is your godCe sunt banii? Din nou, banii nu sunt o realitate obiectivă, nu au o valoare obiectivă. Luați bucata verde de hârtie – dolarul – priviți-o: nu are nici o valoare. Nu o poți mânca, nu o poți bea, nu te poți îmbrăca cu ea.

Dar au venit niște maeștri povestitori, marii bancheri, miniștrii de finanțe, prim-miniștrii, care ne spun o poveste foarte convingătoare: „Vedeți aceasta bucată verde de hârtie? Valorează de fapt zece banane.”

Și dacă cred eu și tu și toată lumea, chiar funcționează.

Iau această bucată de hârtie fără valoare, merg la supermarket, i-o dau unui străin pe care nu l-am întâlnit niciodată și primesc în schimb banane adevărate, pe care chiar le pot mânca. E ceva extraordinar. Cu cimpanzeii nu ți-ar merge. Desigur, ei fac schimburi: „Îmi dai o nucă de cocos, îți dau o banană.” Asta poate să meargă. Dar, „Îmi dai o bucată de hârtie fără valoare și te aștepți să-ți dau o banană? Nici vorbă!” „Drept cine mă iei, un om?”

De fapt banii sunt cea mai reușită poveste inventată și spusă de oameni vreodată, pentru ca e singura poveste în care crede toată lumea.

Nu toată lumea crede în Dumnezeu, nu toată lumea crede în drepturile omului, nu toată lumea crede în naționalism, dar toată lumea crede din nefericire în bani și în dolar, susține în prezentarea sa Yuval Noah Harari, lector la Universitatea Ebraică din Ierusalim.

Să mai spunem că „o singură credinţă, un singur Dumnezeu, o singura moneda” este idealul sinistrei dictaturi a Noii Ordini Mondiale?

Urmăriți videoul de mai jos pentru a afla cum entitățile virtuale au ajuns astăzi să guverneze lumea REALĂ.

2 COMENTARII

  1. mai sint si altele: lumea se isterizeaza pentru o cirpa vopsita care reprezinta niste linii imaginare sau pentru niste lucruri despre trecut auzite de la necunoscuti sau pentru niste necunoscuti care alearga dupa o basica umpluta cu aer sau pentru alti necunoscuti care dau cu un bat intr-o minge, samd, samd

  2. Este foarte interesant, aceeasi problema mi-am pus-o si eu de nenumarate ori. Ceea ce pare, insa, ca acest domn nu ia in considerare este urmatorul aspect si va rog sa cititi cu rabdare pana la capat, ca sa intelegeti intregul rationament, care NU este in favoarea banilor: ramane de vazut ce metoda de troc poate fi folosita pentru a-ti castiga existenta in urma unor activitati creative, precum scrisul, pictura, muzica, arta, in general, sau, de exemplu, traducerile (sunt traducatoare), activitati care nu pot produce avantaje imediate pentru oamenii care traiesc direct in jurul nostru si care au direct contact cu noi, ca sa putem face troc. Un troc, ca sa fie troc, trebuie sa fie direct… Eu, ca traducatoare, trebuie sa lucrez cu oameni din tari indepartate… Cum sa ma plateasca? Imi trimit, prin posta, banane? Pana ajung la mine, se strica! Sau un artist sublim care picteaza sau compune muzica… o muzica, de exemplu, care nu este lautareasca sau rock si care nu poate placea vecinilor de la scara sau de pe strada lui sau macar din orasul lui…. Un scriitor, un poet, un dramaturg… Ei ce sa faca? Sa treaca la muncit campul, la cersit? La spalat vase si toalete? Sa renuntam complet la arte si compozitie, la ingeniozitate si inventivitate?

    O singura fiinta nu poate rezolva acest gen de probleme… decat daca este Dumnezeu. 🙂 Iar Dumnezeu ne-a dat liber arbitru ca sa ne descurcam cu provocarile la care suntem supusi. Presupunand ca am vrea cu adevarat sa scapam de bani si de sclavia financiara, ar trebui inceput de undeva. Ori de la grupuri mici de comunitati autosuficiente, ori de la nivel guvernamental si interguvernamental, dar pentru aceasta este necesar ca niste grupuri de oameni inventivi si intelepti sa vina cu solutii care sa se potriveasca tuturor tipurilor de activitati umane… Nu se poate ca oamenii sa fie nomazi ca sa isi poata castiga painea acolo unde muncesc si unde celorlalti oameni le place suficient de mult arta sau activitatea lor ca sa accepte sa faca troc. Daca un muzician da peste un sat de afoni, ce face? Moare de foame? Desigur, glumesc, si mai sunt si alte aspecte pe care nu le mentionez pentru ca ar putea da nastere unor interpretari gresite… departe de mine de a apara actualul sistem financiar, trebuie, totusi, sa admitem ca banii sunt tot un troc, acceptat tacit, dar un troc care permite organizarea, la nivel mondial, a unui sistem care face fata tuturor tipurilor de activitati umane si care permite tuturor sa isi castige existenta acolo unde traiesc si in urma serviciilor oferite unor grupuri de oameni selectate/selecte sau nu, in mod direct sau la distanta, oameni ce rezoneaza cu si isi doresc serviciile oferite, pentru ca lumea nu poate sa fie formata numai din croitori, frizeri, precupeti, agricultori, spalatorese etc… Problema banilor este ca au venit „maestrii textieri” cu tot felul de minciuni si actiuni perverse si au corupt un sistem care ar fi putut fi eficient si cinstit.

    Asadar, ce solutie ofera acest domn pentru oamenii ca mine, oamenii cu activitati creative, in general? Sa devenim nomazi, sa traim numai pe la curtile regilor, lasand restul lumii in intuneric? Bineinteles, glumesc acum, pentru ca vreau sa scot in evidenta urmatorul aspect.

    Nu este suficient sa spui: „Acest sistem este corupt, imoral, gresit, inutil etc.”, trebuie sa vii si cu o SOLUTIE… de vorbit, toata lumea poate vorbi la nesfarsit si vorbaria nu va rezolva nimic… Este ca si cum in mijlocul orasului s-ar fi adunat o gramada uriasa de gunoi… Problema este reala si evidenta, toata lumea vine si spune indignata sau cu tristete: „Uite ce vremuri traim! In ce hal am ajuns!” Dar nimeni nu pune mana sa adune gunoiul si sa il duca in afara orasului, sa il trieze, sa il ingroape, sa il arda, sa faca ceva (ecologic) cu el, ca sa nu mai deranjeze, iar in locul urat si murdar din mijlocul orasului sa curete si sa planteze flori, de exemplu, sau sa faca un parc, de care toata lumea sa se poata bucura.

    Pana acum, cu exceptia lui Grieg, nu am vazut pe nimeni sa ofere, in mod practic, direct si eficient, SOLUTII! Toti arata cu degetul, dar nimeni nu spune: „Uite, hai sa facem asa, in loc sa facem asa!” Si nu ii putem cere lui Grieg sa rezolve toate problemele acestei planete, pentru ca el are alta menire… Cea mai eficienta menire dintre toate: trezirea si transformarea spirituala a oamenilor. Iar aceasta, dupa umila mea parere, chiar este SINGURA solutie la toate problemele planetei. De ce spun aceasta?

    Pentru ca inainte de a gasi o alternativa pentru bani sau pentru orice alt sistem, de pe aceasta planeta, care este abuziv, corupt si profund daunator, trebuie sa gasim o solutie pentru a-i impiedica pe OAMENI sa devina corupti, rai, abuzivi si daunatori. Orice sistem, oricat de perfect ar fi el si de bine pus la punct, poate fi corupt, pentru ca niciodata problema NU au fost SISTEMELE, ci OAMENII care le-au inventat si le-au pus in aplicare sau care au facut parte din aceste sisteme. Atat timp cat oamenii vor fi imperfecti si coruptibili, lipsiti de etica si morala, vor exista si sisteme corupte si imperfecte, sau cel putin coruptibile.

    Asadar, singura solutie este un salt imens in constiinta la nivel planetar. Transformarea spirituala este singura cale. Iar toate celelalte vor veni de la sine. Asa cum spune Iisus Hristos: „Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.”

    Redau mai jos intregul pasaj pentru ca este edificator:

    „16. Si le-a spus pilda aceasta: "Tarina unui om bogat rodise mult.

    17. Si el se gandea in sine si zicea: "Ce voi face? Fiindca nu mai am loc unde sa-mi strang roadele."

    18. "Iata", a zis el, "ce voi face: imi voi strica granarele si voi zidi altele mai mari; acolo voi strange toate roadele si toate bunatatile mele;

    19. si voi zice sufletului meu: "Suflete, ai multe bunatati stranse pentru multi ani; odihneste-te, mananca, bea si inveseleste-te!"

    20. Dar Dumnezeu i-a zis: "Nebunule! Chiar in noaptea aceasta ti se va cere inapoi sufletul; si lucrurile pe care le-ai pregatit ale cui vor fi?"

    21. Tot asa este si cu cel ce isi aduna comori pentru el, si nu se imbogateste fata de Dumnezeu."

    22. Isus a zis apoi ucenicilor Sai: "De aceea va spun: nu va ingrijorati cu privire la viata voastra, gandindu-va ce veti manca, nici cu privire la trupul vostru, gandindu-va cu ce va veti imbraca.

    23. Viata este mai mult decat hrana, si trupul mai mult decat imbracamintea.

    24. Uitati-va cu bagare de seama la corbi: ei nu seamana, nici nu secera, n-au nici camara, nici granar; si totusi Dumnezeu ii hraneste. Cu cat mai de pret sunteti voi decat pasarile!

    25. Si apoi, cine dintre voi, chiar ingrijorandu-se, poate sa adauge un cot la lungimea vietii lui?

    26. Deci, daca nu puteti face nici cel mai mic lucru, pentru ce va mai ingrijorati de celelalte?

    27. Uitati-va cu bagare de seama cum cresc crinii: ei nu torc, nici nu tes; totusi va spun ca nici Solomon, in toata slava lui, n-a fost imbracat ca unul din ei.

    28. Daca astfel imbraca Dumnezeu iarba, care astazi este pe camp, iar maine va fi aruncata in cuptor, cu cat mai mult va va imbraca El pe voi, putin credinciosilor?

    29. Sa nu cautati ce veti manca sau ce veti bea si nu va framantati mintea.

    30. Caci toate aceste lucruri Neamurile lumii le cauta. Tatal vostru stie ca aveti trebuinta de ele.

    31. Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.

    32. Nu te teme, turma mica; pentru ca Tatal vostru va da cu placere Imparatia.

    33. Vindeti ce aveti si dati milostenie. Faceti-va rost de pungi care nu se invechesc, o comoara nesecata in ceruri, unde nu se apropie hotul si unde nu roade molia.

    34. Caci unde este comoara voastra, acolo este si inima voastra.

    35. Mijlocul sa va fie incins, si facliile aprinse.

    36. Si sa fiti ca niste oameni care asteapta pe stapanul lor sa se intoarca de la nunta, ca sa-i deschida indata, cand va veni si va bate la usa.

    37. Ferice de robii aceia pe care stapanul ii va gasi veghind la venirea lui! Adevarat va spun ca el se va incinge, ii va pune sa sada la masa si se va apropia sa le slujeasca.

    38. Fie ca vine la a doua straja din noapte, fie ca vine la a treia straja, ferice de robii aceia, daca-i va gasi veghind!

    39. Sa stiti bine ca, daca ar sti stapanul casei la ce ceas va veni hotul, ar veghea si n-ar lasa sa-i sparga casa.

    40. Si voi, dar, fiti gata, caci Fiul omului va veni in ceasul in care nu va ganditi."

    41. "Doamne", I-a zis Petru, "pentru noi spui pilda aceasta sau pentru toti?"

    42. Si Domnul a zis: "Cine este ispravnicul credincios si intelept pe care-l va pune stapanul sau peste slugile sale ca sa le dea partea lor de hrana la vremea potrivita?

    43. Ferice de robul acela pe care stapanul, la venirea lui, il va gasi facand asa!

    44. Adevarat va spun ca il va pune peste toata avutia sa.

    45. Dar daca robul acela zice in inima lui: "Stapanul meu zaboveste sa vina"; daca va incepe sa bata pe slugi si pe slujnice, sa manance, sa bea si sa se imbete,

    46. stapanul robului aceluia va veni in ziua in care el nu se asteapta si in ceasul in care nu stie si-l va taia in bucati; si soarta lui va fi soarta celor necredinciosi in lucrul incredintat lor.

    47. Robul acela, care a stiut voia stapanului sau, si nu s-a pregatit deloc si n-a lucrat dupa voia lui, va fi batut cu multe lovituri.

    48. Dar cine n-a stiut-o, si a facut lucruri vrednice de lovituri, va fi batut cu putine lovituri. Cui i s-a dat mult, i se va cere mult; si cui i s-a incredintat mult, i se va cere mai mult.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.