Starea activă de centrare în inima spirituală

3
1870
Vizualizari : 20,079

Când punem suflet în ceea ce facem, acţionăm cu o mare eficienţă. Pentru a avansa pe calea spirituală cu aceeaşi eficienţă, trebuie să punem suflet şi în practica spirituală. O practică spirituală eficientă se bazează pe centrarea în inimă.

Inima spirituală reprezintă dimensiunea cea mai profundă a fiinţei. Aici, întreaga perspectivă lăuntrică se modifică în conformitate cu acest centru esenţial.

A privi totul din această perspectivă şi a gândi ca şi cum am fi acolo sunt două lucruri foarte diferite. Putem să avem chiar trăiri profunde la nivelul lui Anahata Chakra, dar fără a fi totuşi centraţi.

Centrarea în inimă apare uneori în mod spontan, dar un yoghin avansat o poate accesa oricând doreşte.

Un yoghin avansat este acela care poate avea orice stare îşi propune, la voinţă, indiferent de condiţiile exterioare.

3 COMENTARII

  1. Buna,
    Au aparut probleme cu sunetul la aceasta conferinta sau problema este la mine? Am incercat sa o ascult dar se aude ca si cum un extraterestru (benefic;-)) ar vorbi dintr-un butoi in timp ce alte conferinte se aud perfect clar.

    Multumesc.

  2. Multumesc de asemenea. „Cautam” aceste precizari, deoarece marturisesc ca nu puteam sa … pun degetul pe acest concept, si pe realitatea corespunzatoare. Am redescoperit o traire de demult, pe care nu o uitasem, dar pe care nu o intelesesem la momentul respectiv. Pe vremea aceea, invatam, intr-o stare aparte, pentru examenele de admitere la facultate. Invatam din tot sufletul, ce e drept, iar eficienta era extraordinara.
    Multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.