Starea de aspiraţie frenetică şi dăruire necondiţionată faţă de Dumnezeu

1
762

Cuvântul „aspiraţie“ este conex cu cuvântul latin „spirare“, care înseamnă „a respira“, „a sufla“. Aspiraţia reprezintă ansamblul tendinţelor şi al energiilor subtile ce sunt în mod specific mobilizatoare lăuntric, care, dacă sunt suficient de puternice şi de constante, ne însufleţesc şi ne dau un imbold interior tainic, ce este orientat în mod ferm într-un sens superior, înălţându-ne conştiinţa către realităţi tainice, sublime sau către un înalt ideal spiritual. Manifestarea în fiinţă a stării de aspiraţie spirituală determină întotdeauna declanşarea unei serii ample de transformări lăuntrice, mai mult sau mai puţin durabile, ale frecvenţei predominante de vibraţie, care sunt de natură să ne modifice considerabil în bine punctul nostru obişnuit de vedere ori, altfel spus, modul nostru familiar de a gândi şi de a percepe realitatea.

Atunci când este privită din punctul de vedere al Legii rezonanţei oculte®, manifestarea unei stări frenetice de aspiraţie spirituală elevată în Microcosmosul fiinţei noastre, implică de fiecare dată o transformare netă a frecvenţei noastre preponderente de vibraţie, atât a celei globale, cât şi a celor specifice, mai ales în anumite etaje lăuntrice ale fiinţei. Astfel, analogic vorbind, starea de aspiraţie poate fi asemănată cu acţiunea de comutare a unui aparat de emisie-recepţie de pe lungimea sa obişnuită de undă, pe care se afla până atunci, pe o altă lungime de undă, net superioară, pe care imediat după aceea el va fi apoi acordat, spre a putea emite şi recepţiona pe noua frecvenţă de vibraţie, corespunzătoare acelei lungimi de undă noi, care este net superioară.

În cazul oricărei aspiraţii elevate, sublime pe care o manifestăm, este înainte de toate necesar să dispunem de o energie subtilă, vitală lăuntrică suficient de mare şi totodată să avem energia voinţei foarte puternică. De îndată ce sunt întrunite aceste două condiţii de mai sus, care pot fi considerate ca fiind de bază, putem să manifestăm aspiraţia noastră sublimă, prin intermediul unei intenţii ferme, intense şi cât mai clare. La scurt timp după aceea sau, în unele situaţii, aproape fulgerător, se declanşează în Microcosmosul fiinţei noastre felurite procese complexe de rezonanţă ocultă® cu anumite sfere tainice de energie nesfârşită din Macrocosmos, care provoacă fenomenele cu totul speciale pe care le-am expus anterior.

Atunci când este nuanţată de starea de dăruire necondiţionată faţă de Dumnezeu Tatăl, starea de aspiraţie spirituală va face posibilă ascensiunea extrem de rapidă a frecvenţei noastre de vibraţie dominante şi astfel noi devenim capabili să simţim şi să trăim unele dintre aspectele divine faţă de care avem deja unele afinităţi sau o anumită stare de deschidere interioară. Starea de aspiraţie frenetică şi de dăruire necondiţionată faţă de Dumnezeu însumează în mod fericit aptitudinea spirituală de a-I cere plini de umilinţă şi de aspiraţie lui Dumnezeu Tatăl să ne reveleze tainele Sale dumnezeieşti, cât şi capacitatea spirituală de a ne abandona, de a ne dărui pe noi înşine Celui care în eternitate ne dăruieşte în realitate totul. Acest simultan gest lăuntric de a da şi de a primi în fiinţa noastră purificată prezenţa tainică a lui Dumnezeu ne transformă profund şi ne face să atingem în scurt timp o stare profundă de comunicare intimă, la nivelul inimii spirituale, cu Dumnezeu Tatăl. Starea de aspiraţie frenetică şi de dăruire necondiţionată faţă de Dumnezeu ne revelează modul sublim în care Legea fundamentală a dăruirii oculte ne ajută să trăim, prin intermediul aspiraţiei şi a dăruirii totodată, o stare profundă de contopire prin iubire cu Dumnezeu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.