Starea inefabilă de comuniune spirituală profundă cu natura intimă a lui Indra

2
816

Indra este conducătorul divin al tărâmului sublim al zeilor (Svarga Loka) şi este cel care mediază manifestarea în sfera pământească a sublimelor energii celeste de care Pământul are mereu nevoie. Indra este considerat a fi unul dintre cei mai importanţi zei ai perioadei vedice. Acest fapt este evidenţiat şi de numărul mare de imnuri din Vede (aproximativ 250) ce sunt închinate lui Indra, el având tocmai de aceea, dintre toţi zeii vedici, cele mai multe imnuri care îi sunt dedicate. Numai cei iniţiaţi ştiu că Indra are rangul cel mai înalt în ierarhia celestă şi este cel mai puternic dintre zeii vedici.

Încă din vechime, Indra a rămas pentru noi, oamenii, un model mereu viu de eroism, temeritate şi virilitate divină. Dacă este apelat în acest sens, Indra face să se manifeste în ambianţa terestră ploaia, trăsnetele, tunetele şi tocmai datorită faptului că el este cel care provoacă ploaia ce udă şi hrăneşte la momentul potrivit plantele pârjolite de soarele fierbinte al Indiei, Indra era totodată considerat „zeul fertilităţii“. El este de asemenea cunoscut ca „zeul fulgerului şi al tunetului“ şi este adeseori considerat „Cel care aduce ploaia“.

Indra este cel care în sfera specifică a planetei Pământ a dat universului nostru ambiant forma pe care acesta o are în prezent. Indra este unanim considerat „Zeul războiului“, deoarece el este acela care îi ajută pe cei viteji în lupta pe care o duc împotriva forţelor tenebroase ale răului, şi totodată este cel care îi apără pe cei care îi solicită protecţia, inspiraţia şi ajutorul, de acţiunile malefice ale entităţilor demoniace (asura). În multe texte străvechi ale înţelepciunii orientale, Indra este considerat de către adoratorii săi un războinic neînfricat în lupta cu răul, care anihilează planurile perfide ale demonilor (asura), apărându-i de duşmani pe adoratorii săi puri şi buni la suflet. Pentru a dobândi o stare tainică de triumf şi de invincibilitate, arienii îl invocau întotdeauna pe Marele Zeu Indra înainte de a merge la luptă şi intrau astfel într-o tainică stare de comuniune (rezonanţă ocultă® spirituală) cu sfera sa misterioasă de forţă care există în Universul astral.

În imnurile vedice, Indra este înfăţişat ca fiind un bărbat extraordinar de puternic, foarte atrăgător şi bine înarmat. El apreciază în mod deosebit nectarul divin tainic al nemuririi sau ambrozia celestă, soma (soma este captată şi acumulată în microcosmosul fiinţei umane prin intermediul centrului secundar subtil de forţă soma chakra, care se află situat în plan subtil undeva deasupra boltei zonei palatine).

Indra este descris ca o fiinţă cu pielea strălucitoare, aurie şi cu braţe extraordinar de lungi. Părinţii lui au fost Cerul, zeul Dyaus Pita şi Pământul, zeiţa Prithivi. Consoarta lui este Indrani, iar slujitorii săi erau numiţi Marut-i. Fiii săi au fost Jayanta, Midhusa, Nilambara, Ribhus, Risabha, Sitragupta şi, cel mai important dintre ei, Arjuna. Reşedinţa celestă a lui Indra este tărâmul fiinţelor divine zeieşti (Svarga Loka), paradisul celest, care înconjoară cel mai înalt pisc al muntelui sacru Meru. Acest paradis poate fi mutat oriunde, la simpla poruncă a stăpânului său, Indra.

Indra şi frumoasa lui contraparte feminină, Indrani, domnesc peste acest paradis. În palatul lui Indra nu este îngăduită nicio supărare, suferinţă sau frică. Nimfele Apsara şi muzicienii celeşti Gandharva creează o ambianţă paradiziacă prin muzica şi dansul lor pentru oaspeţii sublimului palat al lui Indra. Puranele îl descriu pe Indra ca pe un bărbat tânăr, călărind un cal alb sau un elefant, purtând fulgerul în mâna dreaptă. Veşnic tânăr, Indra întruchipează virtuţile tinereţii, eroismul, generozitatea, exuberanţa şi este înzestrat cu o neasemuită vigoare şi putere. Uneori Indra are pieptul şi braţele însemnate cu o mulţime de ochi, fiind tocmai de aceea numit sahasraksha, „Cel cu o mie de ochi“. Indra este cel care a revelat oamenilor nemuritoarea ştiinţă sacră a vieţii (Ayurveda). Tocmai de aceea el este solicitat de către înţelepţii doritori de viaţă lungă să le reveleze cunoaşterea secretă a Ayurveda-ei care fusese până atunci accesibilă numai fiinţelor divine. Indra este cel care, având susţinerea şi acordul lui Dumnezeu, face cu putinţă transmiterea ştiinţei sacre a vieţii (Ayurveda) în lumea oamenilor. În acest mod, Indra îndeplineşte rolul de mediator între lumea fiinţelor cereşti şi lumea fiinţelor umane.

Marele Zeu Indra a fost şi este, din timpuri imemoriale, pentru adoratorii săi prietenul cel plin de francheţe, însă devotat şi totodată protectorul celor buni la suflet şi blânzi, pe care îi cadoriseşte adeseori pe neaşteptate cu multe bogăţii interioare (care nu au nimic de-a face cu bogăţiile materiale, fizice) şi cu anumite daruri spirituale. În strânsă legătură cu virtuţile şi cu meritele virile, spirituale şi paranormale pe care ei le dobândesc prin transformarea lor lăuntrică extraordinară pe care o ating în cursul existenţei terestre, toţi aceştia sunt primiţi de Indra în momentul morţii trupeşti în tărâmul său paradiziac-celest (Svarga Loka). Atunci când fiinţa umană este pregătită, Indra reînvie în noi şi noi reînviem şi renaştem în sfera sa tainică de forţă. Numai fiinţele umane care intră în comuniune spirituală cu el prin intermediul mantra-ei sale vor beneficia din plin de aceste daruri.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.