Vizualizari : 26,962

Ascendentul

Etimologic vorbind Ascendentul vine din cuvântul latinesc “ascendo” – ce înseamnă trezire, naştere, înălţare, şi caracterizează orice fenomen ce se trezeşte la viaţă.

Pentru fiinţa umană, Ascendentul indică expresia fizică, înfăţişarea, tipologia, constituţia, fizionomia, gesturile, mimica, comportamentul, deci modul de comunicare fizică, cu exteriorul. Arată modul în care se începe o acţiune, modul în care se exprimă o stare, în care se expune o trăire pentru a ne face înţeleşi. Primul pas, prima inspiraţie, primul gând, prima trăire, cum întindem mâna prima dată, prima privire, primul cuvânt, primul gest – toate au ca punct generator energia de început a Ascendentului.

Ascendentul este punctul de intrare în corpul fizic, în momentul naşterii, a energiilor vitale. Este locul unde fiinţa umană se poate reîncărca şi regenera, unde ea reuşeşte să-şi „încarce bateriile”. Din această cauză Ascendentul este baza de plecare pentru orice formă de acţiune. Conştientizarea şi asimilarea în structura noastră a tipului de energie specifică zodiei care se află la Ascendent, ne permite conştientizarea adevăratelor noastre calităţi şi aptitudini, deasemenea conduce la: folosirea eficientă a resurselor vitale – energetice; amplifică imunitatea corporală, măreşte rezistenţa la boli, faţă de durerea fizică; măreşte siguranţa în acţiune, capacitatea de a ne manifesta naturali, sinceritatea faţă de noi înşine; permite recunoaşterea nivelului real la care ne aflăm la un moment dat.

Pentru a începe orice formă de acţiune (este vorba de orice tip de manifestare), trebuie să plecăm exact din punctul unde ne aflăm ca nivel de conştiinţă. Aceasta ne va permite să folosim prin intermediul energiei începutului, resursele noastre reale, calităţile şi aptitudinile într-un mod natural. Cei care acţionează în felul acesta (de multe ori într-un mod inconştient) se folosesc de această energie primară cu care au fost înzestraţi (pe care de fapt o moştenesc) şi pe care o stăpânesc la nivel instinctual cel mai bine.

Din punct de vedere spiritual Ascendentul reprezintă o expresie fizica a Soarelui, adică a sufletului. Faptul că ne-am născut într-un semn zodiacal arată că avem un suflet de tipul semnului respectiv, iar în acest context Ascendentul simbolizează modalitatea prin care valorile noastre sufleteşti pot fi exprimate şi valorificate. Astfel observăm că Ascendentul este o cale prin care sufletul omului ajunge la Dumnezeu în viaţa actuală. Corelaţia cu energia începutului devine astfel mult mai clară, deoarece evoluţia începe atunci când devenim conştienţi de această energie ascunsă care ne „ascende” spre împlinirea noastra spirituală. Tocmai din cauza aceasta trebuie să privim zodia ascendentală nu doar ca pe „a doua personalitate”, ci mai degrabă ca pe o cale, sau o modalitate directă de a ne împlini destinul.

„Sub zodia astrelor” este o emisiune despre astrologie, prezentată de Zoltan Bartha, preşedintele Centrului de Cercetări şi Aplicaţii Astrologice HELIOS din Cluj, practicant activ al acestui domeniu de circa 20 de ani.

14 COMENTARII

 1. Inainte de a asculta aceste emisiuni ale tale pot spune ca nu prea imi placea zodia mea !Acum insa inteleg de ce sunt in aceasta zodie si mai ales legat de ascendent totul a devenit mult mai clar….imi inteleg calea,directie,multumesc mult !

 2. Excelent, pe intelesul tuturor, chiar si al necunoscatorilor de astrologie.Si eu am reascultat si in acest fel am si retinut anumite principii de actiune. Acum mi s-au clarificat multe. Multumim pentru daruirea ta.

 3. Sunt la a treia vizionare si inca descopar lucruri noi, multumim Zoltan, sunt cunostinte foarte importante si cu o utilitate practica deosebita. Te rog si eu asa cum a facut-o cineva deja mai devreme, daca este posibil sa ne vorbesti si despre Mijlocul Cerului si Fundul Cerului in urmatoarele episoade.

 4. Foarte util si practic aceasta expunere. Felicitari Zoltan pentru inspiratie si pentru experienta pe care ai acumulat-o deja. Pe cand vom putea beneficia de urmatoarea emisiune?

 5. Multumesc, am sa mai reiau acest material este o alta viziune de cat cea pe care o stiam.Este minunat ,sa poti sa sti despre tine insati pentru a putea relationa cu ceilati.Sa iti dai seama de greselile pe care le-ai facut si sa inveti sa nu le mai repeti.Felicitari pentru material imi este de un real folos.Se poate face o astrogarama personalizata si explicata ?

  • Ma bucur ca este folositor materialul. Este rezultatul experientei practice de peste 20 de ani, timp in care am analizat astrogramele a multe mii de persoane si astrogramele relationale a sute si sute de persoane
   In ce priveste analizele personalizate, adica consultanta astrologica, pe site-ul Scolii de Astrologie „Helios”, adica http://www.astrohelios.ro, o sa gasesti mai multe detalii

 6. Minunat! Este foarte, foarte util ceea ce faceti! Este o placere sa asculti si reasculti o asemenea expunere. Esenta lucrurilor, exprimata clar si la obiect! Felicitari! Dupa „Descendentul”deja anuntat, mi-ar placea sa urmeze Mijlocul Cerului si apoi Fundul Cerului…:)
  Multumesc!

  • Persoanele care au ascendentul in acelasi semn zodiacal in care se afla si Soarele (adica zodia natala), dispun de un foarte mare potential specific acelui semn zodiacal (in cazul tau este un potential martian) si au o mare putere de mobilizare si impulsionare a celor din jur. In aspect negativ aceasta conjunctura predispune la tendinte manipulative, orgolii, dificultatea de a-si reunoaste vina si greselile.
   Este foarte importanta trezirea umilintei si a puterii de a ierta, pentru ca asta pare sa fie parte din programul karmic al acestor suflete.

 7. Foarte frumoasa aceasta prezentare! Efectiv este o placere sa urmaresc acest material! L-am parcurs deja de doua ori! O prezentare vie, clara, simpla, cu impact si, cred, foarte eficienta! Multumesc, Zoltan, si astept cu interes si curiozitate urmatoarele tale prezentari!

  • …si eu reascult a 3 oara si pot spune ca redescopar puncte ajutatoare ce ma inalta spre reusita redescoperirii mele ca suflet al lui Dumnezeu.Specific ca niciodata nu am privit lucrurile astfel,iar tu le expui intr-o lumina atat de clara si totul devine plin de sens,iti multumesc …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.