Vizualizari : 33,738

 

Echinocţiul de primăvară a fost întotdeauna un mister, dintotdeauna a incitat cercetătorii, astrologii, astronomii să-i descifreze mesajul. Totul începe, se înalţă şi se sfârşeşte în aceste momente magice de echinocţiu şi de solstiţiu, care au fost numite încă din antichitate „porţi”. Porţi către ceva superior, ca şi cum în aceste momente planeta noastră comunică şi se hrăneşte cu ceva superior.

Nu întâmplător strămoşii noştri sărbătoreau aceste momente magice încă din perioada precreştină. Aceste perioade s-au suprapus apoi peste anumite sărbători creştine şi s-au întâlnit în mod armonios. Spre exemplu, Paştele se calculează pornind de la echinocţiul de primăvară.

Echinocţiile şi solstiţiile descriu în mod simbolic cele patru etape speciale ale evoluţiei universului. Echinocţiul de primăvară reprezintă momentul naşterii. Apoi solstiţiul de vară este perioada de apogeu a Creaţiei, care începe apoi gradat să descrească, iar echinocţiul de toamnă reprezintă momentul magic de echilibru al naturii. Este ceea ce numim fructificare. Apoi, solstiţiul de iarnă este resorbţia, pentru a renaşte din nou în primăvară.

În timpul echinocţiului de primăvară, ziua fiind egală cu noaptea, are loc un fel de „început al începutului”. Echinocţiul de primăvară reprezintă de fapt începutul zodiacului, este începutul anului nou real – chiar dacă noi ne-am obişnuit să sărbătorim anul nou într-un mod aşa-zis psihologic pe 1 ianuarie.

Este momentul în care soarele face trecerea de la zodia Peştilor la zodia Berbecului. Din punct de vedere astrologic, echinocţiul de primăvară este corelat cu simbolul sacrificiului. Zodia Peştilor este corelată cu sacrificiul lui Iisus iar zodia Berbecului reprezintă etapa în care sacrificiul este înţeles, îşi împlineşte menirea.

Echinocţiul de primăvară reprezintă pofta de viaţă. Renunţăm la tot ceea ce este vechi, la tot ceea ce nu mai este util şi dăm naştere la ceva nou. Este simbolul copilăriei. Îmbinarea dintre lumea fizică şi lumea subtilă.

Este un moment de egalitate yin-yang. Dacă ne racordăm la ritmurile naturii devenim naturali. Berbecul sau începutul zodiacului înseamnă planificare. Este un moment excepţional pentru a ne propune ce vrem să facem cu viaţa noastră, încotro vrem să ne îndreptăm, atât din punct de vedere material, dar mai ales din punct de vedere sufletesc.

Este vorba despre o asumare, la fel cum este starea copilului care visează ceea ce îşi doreşte să fie când va fi mare. În felul acesta plantează, însămânţează ceva în propriul său destin. Ceea ce noi plantăm în timpul echinocţiului de primăvară – gânduri, sentimente, emoţii – le vom culege la echinocţiul de toamnă.

Cei care demarează anumite planuri în acest moment întră într-un ciclu magic al timpului şi al naturii, sunt altfel susţinuţi. Orice sămânţă plantată în această perioadă va atinge un moment de apogeu la solstiţiul de vară.

La fel ca orice sămânţă plantată în acest moment, orice plan de viaţă care începe acum va intra într-un ciclu magic al timpului şi va fi foarte susţinut, atingând apogeul la solstiţiul de vară.

 

13 COMENTARII

 1. Inteleg ca aceste lucruri sunt valabile doar pentru cei ce locuiesc in zone ale Terrei unde sunt 4 anotimpuri? Ce facem cu cei care din cauza karmei, s-au nascut si traiesc acolo unde nu exista decat 1-2 anotimpuri? Poti sa explici cum se aplica ceea ce spui tu in acele zone?

  • Ne nastem intotdeauna in acel loc si in acel timp care este in perfecta concordanta cu destinul nostru (si evident cu karma pe care o mostenim). Aceste cicluri ale anotimpurilor se manifesta in plan subtil indiferent de pozitia de pe planeta. Chiar daca ne nastem si traim in zona polurilor sau in zona ecuatoriala suntem supusi acelorasi influente de natura astrala, care de fapt sunt manifestarile unor efecte ale unori cicluri cosmice (vizibile sau invizibile). Insa fiecare parte a globului dezvolta anumite vibratii specifice, care apoi se infuzeaza in subconstientul acelor popoare si locuri.
   Asa ca, indiferent daca cei de la polul nord vor percepe predominant o vesnica iarna totusi, itrega vegetatie si microrganismele din acele locuri se dezvolta (se nasc si apoi mor) in conformitate cu regulile unori cicluri Universale). La fel este si cu populatiile din zona ecuatoriala. Chiara daca la nivel fizic nu vor resimtii cine stie ce influente remarcabile, totusi ei se incadreaza constient sau inconstient in acest ritm magic al vietii, care este descris in mod mod simbolic si se afla in analogie cu cele patru anotimpuri

 2. completare: pastele e in prima duminica de dupa prima luna plina din zodia Berbec (nu sint necesare alte calcule). diferenta dintre ritul catolic si ortodox provine din utilizarea calendarelor gregorian si respectiv iulian (unde datorita decalajului de 13 zile echinoctiul corespunde datei de 3 aprilie din calendarul gregorian)

 3. […] Joi, 20 martie 2014, între orele 16:30 – 19:45 vom transmite MEDITAŢIA REALIZATĂ CU OCAZIA MOMENTULUI OCULT DE HIATUS LEGAT DE ECHINOCŢIUL DE PRIMĂVARĂ.  […]

 4. Excelente emisiunile lui Zoltan!
  Precizia, acuratetea si capacitatea de sintetizare, de explicare a fenomenelor astrologice prezentate aduc o clarificare extraordinara. Parca nimeni nu a explicat atat de bine pana acum.
  Foarte buna aceasta intitiativa.
  Multumim foarte mult!
  Si felicitari din suflet!

  • Va multumesc pentru aprecieri si ma bucur foarte mult ca a pot transmite aceste informatii.
   Va doresc sa va fie de folos in evolutia vostra sprirituala !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.