«Vocea Vâlcii» instigă la încălcarea legii de dragul propriilor lor interese

0
676

Biroul de presă MISA solicită acordarea dreptului la replică în urma publicării de către redacția „Vocea Vâlcii” a articolului cu titlul „Bun venit, domnule Bivolaru! Avem nevoie de tine”. Articolul a apărut în data de 12 iunie 2016 şi a fost semnat de Romeo Popescu. Solicităm publicarea în aceleaşi condiţii editoriale a următoarei replici:

Biroul de Presă MISA constată caracterul calomniator și manipulativ al articolului publicat de redacția „Vocea Vâlcii”, prin care autorul anunță în numele colectivului redacției că „noi ne bucurăm foarte mult” pentru recenta decizie de admitere a extrădării dată de Curtea de Apel din Paris în cazul domnului Gregorian Bivolaru (decizie care nu este însă definitivă).

Această bucurie răutăcioasă a ziariștilor vâlceni vine pe fondul faptului că domnul Bivolaru a dat anul trecut în judecată această redacție după ce „Vocea Vâlcii” publicase două articole abjecte însoțite de caricaturi batjocoritoare care îi aduceau evidente prejudicii de imagine lui Gregorian Bivolaru. Redactorii vâlceni nu doar că pretind acum cu ipocrizie că nu înțeleg care a fost prejudiciul provocat de ei, dar caută să și manipuleze opinia publică, instigând-o și mai mult împotriva fondatorului MISA.

Este de remarcat în primul rând strania anomalie la care a ajuns această redacție prin aceea că deturnează scopul mass-mediei folosind rubrica sa nu în scop de informare ci de răzbunare, preconstituindu-și probe pe care să le folosească în cadrul procesului aflat pe rolul instanței de judecată. Ce credibilitate și neutralitate mai poate avea un ziar ai cărui redactori își exprimă bucuria că o instanță a dat o hotărâre nefavorabilă unei persoane cu care ei se află într-un alt proces?

Este ușor de remarcat tentativa de inducere în eroare a opiniei publice la care recurg ziariștii de la „Vocea Vâlcii”: ei sugerează că din moment ce Gregorian Bivolaru a fost condamnat într-un anumit proces, înseamnă că el nu ar mai avea dreptul legal și moral să reclame că „i-am fi ştirbit noi imaginea şi demnitatea”.

Această justificare a jignirilor aduse de „Vocea Vâlcii” nu are în realitate niciun sens pentru că cele două cauze nu au nicio legătură între ele, nu pot fi nicidecum suprapuse. Pe de o parte, articolele publicate anul trecut de acești ziariști conțin insinuări obraznice despre fapte pe care Gregorian Bivolaru nu le-a săvârșit niciodată. Pe de cealaltă parte, condamnarea domnului Bivolaru a fost dată în raport cu o presupusă relație sexuală pe care el ar fi avut-o cu o minoră, Mădălina Dumitru. În plus, trebuie subliniat că această condamnare a fost în mod evident abuzivă și a făcut parte dintr-un lung șir de alte abuzuri – multe confirmate deja oficial – la care Gregorian Bivolaru a fost supus de către autoritățile române încă din perioada comunismului.

Cu privire la procesul în care fondatorul MISA a fost condamnat în anul 2013, este mai mult decât semnificativ să avem în vedere că Mădălinei Dumitru i-a fost atribuită împotriva voinței sale calitatea procesuală de „victimă”. Ea a fost forțată în condiții ilegale de către procurori să semneze o declarație prin care să îl acuze pe Gregorian Bivolaru. De asemenea, este foarte elocvent că pornind exact de la același caz (al presupusei relații cu Mădălina Dumitru), Curtea Supremă de Justiție din Stockholm a avut o cu totul altă poziție față de instanța din România și în consecință i-a acordat profesorului de yoga azil politic în Suedia.

Ziariștii de la „Vocea Vâlcii” se laudă în fața cititorilor că sunt niște luptători „împotriva corupției și abuzurilor”. Dacă ar fi fost într-adevăr așa, ei ar fi putut să constate, de exemplu, un fapt extrem de evident, care reflectă cu prisosință nedreptățile uriașe la care domnul Bivolaru este supus în România. Acest fapt este acela că de peste trei luni majoritatea covârșitoare a canalelor mediatice au afirmat sistematic că Gregorian Bivolaru ar fi fost condamnat în țară pentru „trafic de persoane şi acte sexuale cu minori”. În realitate aceasta a fost și este o imensă mistificare ce face parte dintr-o campanie acerbă de linșaj mediatic. Adevărul este cu totul altul. Gregorian Bivolaru NU a fost condamnat pentru „trafic de persoane”, ba chiar a fost achitat de două instanțe (ÎCCJ și Tribunalul Cluj) pentru această acuzație. De asemenea, formularea că ar fi fost condamnat pentru „acte sexuale cu minori”, folosind pluralul, este o altă minciună abjectă, întrucât condamnarea a fost dată în raport cu o singură persoană, căreia, așa cum am precizat, i-a fost smulsă în condiții revoltătoare o declarație.

Redacția „Vocea Vâlcii” a ignorat toate aceste abuzuri crunte. A fost ignorată de asemenea și precedenta replică a Biroului de Presă MISA, în care erau oferite în vederea publicării mai multe subiecte de mare impact care dezvăluiau gravele nedreptăți ce au avut loc în cazul MISA/Bivolaru.

Biroul de Presă MISA constată, în concluzie, că atitudinea și conduita profesională a ziariștilor de la „Vocea Vâlcii” arată că titulatura de „luptători pentru dreptate” pe care și-o arogă cu infatuare nu este decât o jalnică fațadă.

Biroul de Presă MISA
21 iunie 2016

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.