Vizualizari : 267,569

Stările psihice ne influenţează atitudinea corporală: descurajarea ne face să ne lăsăm umerii şi să aplecăm capul, pe când entuziasmul face să ne îndreptăm spatele şi să avem ochii strălucitori. Întotdeauna, în mod inconştient, ne modificăm poziţia trupului în funcţie de starea psihică pe care o trăim. Acest lucru însă acţionează şi invers: putem să ne folosim de anumite poziţii corporale pentru a ne modifica stările psihice

Practicanţii yoga se ajută de anumite poziţii ale corpului, exerciţii care se numesc „ASANA-e”, pentru a atrage energii benefice din macrocosmos, în microcosmosul fiinţei lor. O ASANA sau tehnică posturală yoga implică menţinerea unei anumite poziţii corporale pe o anumită perioadă de timp şi este însoţită de o anumită concentrare specifică.

1 COMENTARIU

  1. Imi place felul in care sunt realizate aceste episoade. Explicatiile sunt clare, concise, incarcatura emotionala transmisa de cei ce au realizat asanele mi-au atins sufletul. Pentru mine este un impuls spre intelegerea adevarata, pe care ti-o confera intelepciunea corpului. Va multumesc celor care practicati, cat si celor care mediatizati, impartasiti si altora aceasta cunoastere simpla, directa si accesibila tuturor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.