Yoga, TE IUBESC! – Ep.5 – Stările spirituale (English version)

1
1156

Vizualizari : 18,662

Pomul se cunoaşte după roade şi yoghinul, după stări. Stări de iubire, de compasiune, de bunătate, de fericire, starea de frumuseţe interioară. Care sunt reperele evoluţiei pe calea spirituală?

Cum putem şti când suntem cu un pas mai aproape de Dumnezeu?
Emoţia indescriptibilă pe care o simţim în meditaţie, starea de puritate interioară, sacralitatea, inefabilul comuniunii cu Dumnezeu sunt stări pe care ni le dorim cu intensitate. Dar pentru a le atinge este nevoie de un efort interior susţinut. Suntem în stare?

Dincolo de mintea obişnuită
Nimeni nu ştie cu adevărat ce stări experimentează un yoghin aflat în stări profunde de meditaţie. Sau când un mistic se înalţă cu întreaga fiinţă într-o rugăciune către Dumnezeu. Stările profunde din meditaţie sunt dincolo de barierele înţelegerii minţii obişnuite.

Scopul ultim al tuturor căilor spirituale
Stările spirituale ne maturizează interior şi ne aduc la lumină întrebări fundamentale cum ar fi: cine trăieşte de fapt aceste stări? De unde vin ele şi unde se duc? Cine suntem noi cu adevărat? Răspunsurile pe care le aflăm conturează scopul ultim al tuturor căilor spirituale autentice: comuniunea perfectă şi continuă cu Dumnezeu.

1 COMENTARIU

  1. Minunat! Multumesc pentru simplitate, autenticitate, mister, inefabil, sacralitate, poezie si tot ceea ce razbate din aceste marturii simple, sincere, adevarate, profunde. Eu le simt adevarul … direct, cu inima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.