Daca MISA nu ar fi existat – Ep.1

2
1811

Vizualizari : 20,502

În ianuarie 1990, într-o Românie care se scutura încă de negurile comuniste, oamenii tânjeau după de adevăr şi cunoaştere. După zeci de ani de cenzură şi de opresiune, nu e de mirare că la conferinţele despre yoga şi spiritualitate, susţinute de Gregorian Bivolaru – Grieg, cum îi spun prietenii –  veneau oameni cu miile.

Cu atât mai mult cu cât regimul comunist a interzis yoga în anul 1982, în urma scandalului „Meditaţiei Transcendentale”, a cărui victimă a fost şi Grieg. Cel care imediat după Revoluţie avea să fondeze, împreună cu un grup de prieteni yoghini, Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut. O organizaţie non-profit, care îşi propunea ridicarea nivelului spiritual al oamenilor prin popularizarea cunoştinţelor şi practicilor Yoga.

Însă ceea ce s-a văzut la început ca o Revoluţie, s-a dovedit a fi doar o schimbare de faţadă. Vechile structuri s-au păstrat, vechea putere îşi schimbase doar înfăţişarea şi nu atât de mult năravul. Grieg fusese urmărit, închis, torturat şi internat cu forţa într-un spital psihiatric în vremea regimului comunist.

Cum MISA tindea din ce în ce mai mult să devină o şcoală spirituală cu foarte mulţi membri, vechile structuri au intrat din nou în alertă. Astfel a început campania anti-MISA, care a culminat cu descinderile în forţă ale autorităţilor în aşezămintele yoghine, în anul 2004.

În anul 2006 Grieg a primit azil politic din partea statului suedez pe baza dovezilor care au confirmat că în România este persecutat datorită optiunilor sale spirituale şi nu poate beneficia de un proces echitabil.

La fel ca în comunism, în iunie 2013 Grieg a fost din nou condamnat, la 6 ani de închisoare, după un proces plin de abuzuri, ilegalităţi şi încălcări ale drepturilor procesuale, pentru un presupus act sexual cu o minoră, care a fost forţată de procurori să dea o declaraţie împotriva lui.

O mare parte dintre abuzurile judiciare fac obiectul unor plângeri şi suntem convinşi că forurile internaţionale la care deja s-a apelat vor constata că această condamnare dată de ÎCCJ a fost complet lipsită de orice fundament real şi legal.

Între evenimentele zgomotoase din presa de scandal şi activităţile şcolii de yoga MISA e o distanţă ca de la pământ la soare. Cei care vin la cursurile MISA ştiu de ce.

2 COMENTARII

  1. daca cei de la MISA ar fi fost mai selectivi si unii sinceri in interesul pentru spiritualitate atunci Guru-ul lor nu ar fi fost pus sub acuzare de trafic de minori si persoane, act sexual cu minore sau proxenetism…. Nu zice nimeni sa-i turnati pe cei de la care i se trag aceste ponoase, dar….ma intreb : ii cunoasteti ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.