Tabăra de Meditaţie pentru Revelarea Sinelui, Brașov 2013

3
3576
Vizualizari : 38,943

În perioada 28 decembrie 2013 – 4 ianuarie 2014 s-a desfăşurat Tabăra de meditaţie pentru revelarea Sinelui Divin (ATMAN), organizată de MISA. Cu o tradiţie de peste un deceniu, anul acesta tabăra a avut loc pentru prima oară la BRAŞOV, într-un cadru modern şi primitor. Au participat peste o mie de yoghini din România şi din străinătate.

Tabăra a fost coordonată de instructor yoga Nicolae Catrina, fost preşedinte al MISA, care trăieşte de peste 8 ani în exil şi care a venit în ţară special pentru această ocazie.

Programul taberei a inclus zilnic mai multe ore de meditaţie, tehnici specifice şi seminarii. Au fost oferite în premieră elemente iniţiatice și aspecte practice suplimentare referitoare la revelarea Sinelui Divin, ATMAN, precum şi la procesul gradat de aprofundare şi permanentizare a revelării Sinelui.

Conform tradiţiilor spirituale Samkya şi Yoga, omul are două euri: Eul real, nemuritor, numit Atman sau Purusha şi Eul relativ, efemer, fals, ahamkara.

După învăţătura yoga, Sinele Suprem Nemuritor (Atman) nu este o parte a lumii manifestate, obiectivă sau subiectivă. Tocmai de aceea, el este transcendent, etern, nenăscut, neschimbat, fiind în veşnicie atotputernic şi nemuritor.

Sinele Suprem (ATMAN) este centrul etern al conştiinţei individuale, care nu este născut şi care nici nu moare niciodată.

Revelarea Sinelui Suprem Nemuritor (ATMAN) este un ţel esenţial, fundamental, ultim pentru orice fiinţă umană care este angrenată pe o cale spirituală autentică.

Revelarea Sinelui Suprem Nemuritor (ATMAN) în propriul nostru univers lăuntric face cu putinţă descoperirea Adevărului ultim şi totodată ni-L revelează pe DUMNEZEU TATĂL în ipostaza de scânteie vie, misterioasă şi veşnică, existentă în fiecare fiinţă umană. Revelarea Sinelui Suprem Nemuritor (ATMAN) ne permite, totodată, să atingem starea de eliberare spirituală finală.

3 COMENTARII

  1. Felicitari pentru documentar ! Am vazut oameni frumosi in acest film, sufletul mi s-a inaltat, aspiratia m-a molipsit si pe mine. Multumim Mult MISATV! Multumim tuturor celor care prin propriul exemplu aduc mai multa incredere ca aceste idealuri divine pot fi atinse AICI SI ACUM. Va doresc un 2014 cu foarte foarte multi oameni realizati spiritual pe aceasta cale foarte directa pe care unii o numesc in Orient ATMA YOGA. Imi aduc aminte ca acum vreo 20 de ani, la o conferinta, GrieG a spus ca e una din cele mai rapide cai de evolutie spirituala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.